Θεσσαλικοί και Μακεδονικοί χοροί στο Νεπάλ!

Πηγή: eleftheria.gr
Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)Του Γιάννη Μουκίδη

Από το μακρινό Νεπάλ επιστρέφει αύριο, Δευτέρα, η 22μελής αποστολή του χορευτικού τμήματος ενηλίκων της «Ακαδημίας Έρευνας Παραδοσιακών Χορών» Ελασσόνας, που συμμετείχε με επιτυχία σε μεγάλο Διεθνές Φεστιβάλ Χορών, από τις 9 — 18 Μαρτίου, σε μια ξεχωριστή διοργάνωση με 20 συγκροτήματα και 350 καλλιτέχνες από 16 και πλέον χώρες.

Το Ελασσονίτικο συγκρότημα παρουσίασε Θεσσαλικούς και Μακεδονικούς χορούς, προβάλλοντας την Ελληνική παράδοση και τα εθνικά χρώματα και χειροκροτήθηκε με θέρμη στην πρωτεύουσα του Νεπάλ, το Κατμαντού, και στις πόλεις Ποτάρα και Πατάν (…στην κυριολεξία, στους πρόποδες των Ιμαλαΐων).

Το κόστος του ταξιδιού καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από τους ίδιους τους συμμετέχοντες στην αποστολή.Όπως έγινε γνωστό, η αποστολή της «Ακαδημίας Χορών» Ελασσόνας αναχωρεί σήμερα, το βράδυ, από το Κατμαντού και αναμένεται να είναι στην Ελασσόνα μεσημέρι-απόγευμα Δευτέρας.

Στις φωτογραφίες: Ελασσονίτες χορευτές με Μακεδονίτικες φορεσιές σε Κορεατικό Βουδιστικό μοναστήρι (Butval του Νεπάλ) και η αποστολή στην πόλη Pokhara.

By MacedonianUprising 

Related posts:

Comments