Ο Σκοπιανός Τύπος με μια Ματιά 21-3-2012

normal News Ο Σκοπιανός Τύπος με μια ματιά 5 1 2012

Σκοπιανός Τύπος

– H Ντνέβνικ περιέχει στο σημερινό της φύλλο συνέντευξη του γνωστού φιλοσκοπιανού, D. Serwer. Ο τελευταίος δηλώνει πως το ζήτημα της ένταξης στο ΝΑΤΟ θα έπρεπε να λυθεί μέσω της Ε.Σ. λαμβάνοντας υπόψιν την ετυμηγορία του ΔΔΧ και όχι μέσω διαπραγματεύσεων με την εποπτεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, οι οποίες μπορούν να διαρκέσουν για πάντα. Όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος, το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ έχουν τελείως διαφορετική γνώμη.

– Η Ντεν (νέα εφημερίδα) ασχολείται με τις απόψεις του κόμματος VMRO-NP σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας. Το κόμμα υιοθετεί την πρόσφατη τοποθέτηση του Pavle Trajanov πως η καλύτερη λύση είναι η οργάνωση δημοψηφίσματος. Σύμφωνα με εκπρόσωπους του κόμματος ο συμβιβασμός με την Ελλάδα είναι η μόνη πόρτα προς ΝΑΤΟ και ΕΕ και η μοναδική έξοδος από το αδιέξοδο.

– Το Άλφα ασχολείται με την δήλωση του Σκοπιανού υπουργού Pance Kralev για πολλά παράπονα σχετικά με το περιεχόμενο στα βιβλία ιστορίας. Τα περισσότερα παράπονα αναφέρονται στα βιβλία ιστορίας στην Αλβανική γλώσσα για την και δημοτικού και κάνουν λόγο για αλλοιωμένη ιστορία των Αλβανών μέσω αυτών των σχολικών βιβλίων.

– Η Ούτρινσκι Βέσνικ φιλοξενεί δηλώσεις του Πάσκο Κούσμαν. Ο Σκοπιανός αμφιλεγόμενος αρχαιολόγος δηλώνει θα συνεχίζει να ασχολείται με έρευνες γύρω από την αρχαιότητα, όμως θεωρεί τον όρο “αρχαιοποίηση” γελοίο. Πρόσθεσε πως τα γλυπτά έξω από τα κυβερνητικά κτίρια θα φύγουν, μόνο όταν θα ανοίξει το αρχαιολογικό μουσείο, ενώ περίπου 20 αρχαιολόγοι ετοιμάζουν κατάλογο με αντικείμενα που θα εκτεθούν στο μουσείο. Σε άλλο άρθρο, ο καθηγητής Nano Ruzin μιλάει για “πολιτικούς κρατούμενους” στα Σκόπια τον 21 αιώνα. Αυτοί είναι οι Ljube Boskoski, Velija Ramkovski και άλλοι από το σκάνδαλο “Cobweb.”

Τμήμα ειδήσεων | History-Of-Macedonia.com

Μετάφραση – Επιμέλεια : Αναστασία Σ.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση

Related posts:

Comments