Ο Σκοπιανός Τύπος με μια Ματιά 28-3-2012

normal News Ο Σκοπιανός Τύπος με μια ματιά 5 1 2012

Σκοπιανός Τύπος

- Η Den αναφέρει πως σύλλογοι των σλαβομακεδόνων που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, παραπονούνται στην Σκοπιανή Κυβέρνηση γιατί “ξέχασε” τις υποσχέσεις της για την πρόσληψη δικηγόρων. Mε αυτόν τον τρόπο αυτοί θα διεκδικούσαν όπως υποστηρίζουν τις περιουσίες τους. Περίπου 4000 άτομα έχουν μέχρι στιγμής υποβάλει αιτήσεις για περιουσίες που υποστηρίζουν ότι έχουν στην Μακεδονία. Όμως οι περισσότεροι από αυτούς όπως τονίζει η εφημερίδα δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα για να το αποδείξουν.

- Η Fokus αναφέρει πως η Αμερικανική πρεσβεία στα Σκόπια δεν ασχολείται με το υβρεολόγιο εναντίον του Αμερικανού πρέσβη Paul Wohlers από τον γνωστό Σκοπιανό δημοσιογράφο Milenko Nedelkovski. Ο τελευταίος έχει ξεκινήσει καμπάνια στο Facebook εναντίον του Wohlers με επεξεργασμένες φωτογραφίες και υβριστικά μηνύματα.

- Το Kanal 5 αναφέρει πως ο Σκοπιανός πρόεδρος Ιβάνοφ επισκέφτηκε αιφνιδιαστικά το Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδος στα Σκόπια. Παράλληλα έστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον πρόεδρο της δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Ο Γερμανός Ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Cohn-Bendit δήλωσε ότι το ζήτημα της ονομασίας μεταξύ Ελλάδος και Σκοπίων είναι γελοίο και πρέπει να βρεθεί γρήγορα λύση.

- Η Dnevnik ασχολείται με της δηλώσεις Βενιζέλου σχετικά με τις εκλογές. Ο τελευταίος κάλεσε για αναβολή των εκλογών έτσι ώστε να μην πέσουν μαζί με την Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Σικάγο, σύμφωνα με το Έθνος. Εν τω μεταξύ η Σκοπιανή εφημερίδα τονίζει δηλώσεις από εκπροσώπους του Βινόζιτο ότι δεν έχουν προσδοκίες ούτε από το ΠΑΣΟΚ ούτε από την ΝΔ, οπότε δεν θα υποστηρίξουν κανένα από αυτά τα 2 κόμματα.

Τμήμα ειδήσεων | History-Of-Macedonia.com

Μετάφραση - Επιμέλεια : Αναστασία Σ.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση

Related posts:

Comments