7ος Μαραθώνιος Μέγας Αλεξάνδρος : Νικητής ο Αιθίοπας Μεταφερία Τέκλου Γκέτο

 

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία ο 7ος Αλεξάνδρειος Μαραθώνιος δρόμος στην Πλατεία Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη με νικητή τον 27χρονο Αιθίοπα μαραθωνοδρόμο Μεταφερία Τέκλου Γκέτο και με χρόνο 2 ώρες 18΄ και 44. Δεύτερος τερμάτισε με χρόνο 2. 36.38 ο Έλληνας Δημήτριος Τσιούνης της Πύλης Τρικάλων και τρίτος ο Αντώνης Παπαδημητρίου με χρόνο 2.38.28.Πρώτη γυναίκα με χρόνο 2:56:33 τερμάτισε η Ρουμάνα Αλίνα Νουτιλεάζα και δεύτερη γυναίκα η Ελληνίδα Χαρά Σκουλαρίκη με χρόνο 3 ώρες 07,46.

Ο μαραθώνιος δρόμος που διοργάνωσε με επιτυχία ο ΜΕΑΣ Τρίτων υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του ΣΕΓΑΣ σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς σ’ αυτό βοήθησαν και οι άριστες καιρικές συνθήκες. Οι περίπου 1200 μαραθωνοδρόμοι από κάθε χώρα της Ευρώπης και εκτός αυτής, ξεκίνησαν την επίπονη διαδρομή τους από την Αρχαία Πέλλα και μετά από 2.18 λεπτά όπου τερμάτισε ο πρώτος αθλητής, άρχισαν να καταφθάνουν και να τερματίζουν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στην Πλατεία του Λευκού Πύργου, που ήταν πλημυρισμένη από χιλιάδες πολιτών που παρακολούθησαν μέρος της προσπάθειας των αθλητών και τον τερματισμό τους.

Οι καιρικές συνθήκες όμως δεν βοήθησαν τους ίδιους αθλητές καθώς η καλοκαιρία και η σχετική για την εποχή ζέστη εμπόδισαν την δημιουργία ενός ρεκόρ διαδρομής όπως το επιθυμούσαν οι διοργανωτές με χρόνο κάτω από 2 ώρες και 13 λεπτά. Ο πρώτος αθλητής, ο Αιθίοπας Μεταφερία Τέκλου Γκέτο τερμάτισε κάτω από τις επευφημίες και τα χειροκροτήματα των Θεσσαλονικέων σε 2.18. 44 ενώ το πλήθος επευφήμησε όλους τους μαραθωνοδρόμους που δια μέσου κεντρικών οδών και της παραλιακής Λεωφόρου Νίκης έφταναν στο σημείο τερματισμού.

Πηγή: Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Related posts:

Comments