Πασχαλινό πανηγύρι από Έλληνες Ομογενείς στο Μακεδονικό Πάρκο της Καλιφόρνια

Κοσμοσυρροή και αυτήν την χρονιά στο Μακεδονικό Πάρκο στην περιοχή Καλιστόγκα της Καλιφόρνια. Όπως κάθε Ορθόδοξο Πάσχα, έτσι και φέτος εκατοντάδες Έλληνες ομογενείς μαζεύτηκαν από την Καλιφόρνια και άλλες περιοχές στις ΗΠΑ  για να συναντήσουν παλιούς φίλους και να θυμηθούν τα παλιά.

Οι περισσότεροι προέρχονται από την Μακεδονία, αν και φέτος όπως μάθαμε, είχαν συγκεντρωθεί ομογενείς με καταγωγή από όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας.

Οι παρευρισκόμενοι τίμησαν το έθιμο του Οβελία, έψησαν τα αρνιά τους και πέρασαν υπέροχα δίνοντας υπόσχεση να ξαναβρεθούν   και του χρόνου.

Από το 1950 το Μακεδονικό Πάρκο φιλοξενεί γάμους, βαφτίσεις, πικ-νικ και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις των Ελλήνων Ομογενών στην Καλιφόρνια.

Η έκταση του πάρκου είχε αγοραστεί αρχικά από έναν Έλληνα Ομογενή, τον John Zegras. Όπως λέγεται του θύμισε την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Μακεδονία. Στην συνέχεια την δώρησε  στην Παμμακεδονική Ένωση του Σαν Φρανσίσκο.

Στο φετινό πασχαλινό πανηγύρι βρέθηκε και η φίλη μας Σίσσυ Π. απ΄ όπου προέρχονται και οι φωτογραφίες.

Comments
sotiris kyritsis says:

kalispera apo ellada.mipos gnorizi kapios enan theofani millia.an nai parakalo elate se epoikinonia mazi mou,dioti einai siggenis mou.thnx