Γκεοργκιέφσκι: Τελειώνει ο χρόνος για την ΠΓΔΜ

 

ljubco georgievski Γκεοργκιέφσκι: Τελειώνει ο χρόνος για την ΠΓΔΜ

 

“Τα χρονικά περιθώρια για την ‘Μακεδονία’ εξαντλούνται•, θα παραμείνουμε (εκτός ΕΕ) μαζί με ασταθή κράτη όπως η Βοσνία – Ερζεγοβίνη και το Κοσσυφοπέδιο”

Ανήσυχος για τα τεκταινόμενα στην ΠΓΔΜ εμφανίζεται ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων Λιούμπκο Γκεοργκιέφσκι με αφορμή τις εθνοτικές ταραχές μεταξύ Σκοπιανών και Αλβανών μειονοτικών που ξεκίνησαν με τη δολοφονία πέντε Σκοπιανών στις 12 Απριλίου.

Μιλώντας την Πέμπτη σε βουλγαρικό πανεπιστήμιο στη Σόφια, ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων προειδοποίησε τη σημερινή ηγεσία της ΠΓΔΜ ότι τα χρονικά περιθώρια για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας με την Ελλάδα εξαντλούνται.

Ο Γκεοργκιέφσκι προειδοποίησε ότι αν τα Σκόπια δεν ενταχθούν σύντομα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Βορειοατλαντική Συμμαχία, τότε η αλβανική μειονότητα θα απαιτήσει νέα νομική φόρμουλα σχετικά με τα δικαιώματά της.

«Αν η ‘Μακεδονία’ δεν ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ σύντομα, τότε η ειρηνευτική Συμφωνία της Οχρίδας (υπογράφηκε στις 13 Αυγούστου του 2001) η οποία ρυθμίζει τη συμβίωση των εθνικών κοινοτήτων στη Μακεδονία, θα σταματήσει να λειτουργεί εντός πέντε ετών, και τα αλβανικά κόμματα θα απαιτήσουν νέα φόρμουλα», δήλωσε ο Γκεοργκιέφσκι την Πέμπτη.

«Τα χρονικά περιθώρια για την ‘Μακεδονία’ εξαντλούνται•, θα παραμείνουμε (εκτός ΕΕ) μαζί με ασταθή κράτη όπως η Βοσνία – Ερζεγοβίνη και το Κοσσυφοπέδιο» τόνισε.

Σημειώνεται ότι σε διαδηλώσεις της αλβανικής μειονότητας στα Σκόπια, πολλοί αλβανοί εμφανίζονται να φορούν διακριτικά του UCK, του Απελευθερωτικό Στρατό του Κοσόβου που πέτυχε την αυτονομία της επαρχίας από τη Σερβία.

http://www.skai.gr/news/world/article/202672/georgiefski-teleionei-o-hronos-gia-tin-pgdm-/

Related posts:

Want more of this? See these Posts:

  1. Ένας χρόνος χαμένος για τα εθνικά μας θέματα
  2. Ο Μιλόσοσκι ζητάει την βοήθεια του… Δρούτσα για την έναρξη Ενταξιακών Διαπραγματεύσεων Ε.Ε. – Σκοπίων!!!
  3. ΠΓΔΜ: Πολιτικές διαφωνίες για την διαμόρφωση κοινής στρατηγικής για την ονομασία
  4. Ιαν. 2013 – Ιαν. 2014: Ένας χρόνος χαμένος για την αξιοποίηση του βυζαντινού σταυροδρομιού στο σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης
  5. Επιμένει στις θέσεις του για την ονομασία ο Ν. Γκρούεφσκι
Comments