Δελτίο τύπου σχετικά με την δίωξη των μελών της Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αχρίδος

 

arxiepiskopos axridos ioannis Δελτίο τύπου σχετικά με την δίωξη  των μελών της Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αχρίδος

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με την σημερινή δίωξη

των μελών της Ορθόδοξης Αρχιεπ/πής Αχρίδος.

 

       Ενημερώνουμε την εγχώρια και την διεθνή κοινή γνώμη, ότι σήμερα τα ξημερώματα, 21 Μαϊου 2012, γύρω στις 7 π.μ., πολλές αστυνομικές δυνάμεις, με οργανωμένη επιχείρηση σε όλη την χώρα μας, επιτέ-θηκαν και εισέβαλαν βίαια στα μοναστήρια και σε σπίτια των μελών της Ορθόδοξης Αρχ/πής Αχρίδος.   Συγκεκριμένα, στην πόλη  Στίπ,  έδρα της Επισκοπής Μπρεγκαλνίτσας, η  αστυνομία εισόρμησε και αναζήτησε τον σεβ/το Επίσκοπο κ.Μάρκο, και επειδή απουσίαζε στο Βελιγράδι στις εργασίες της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχείας του Πατριαρχείου Σερβίας,  συνέλαβαν την μοναχή  Πελαγία,  μεγάλης ηλικίας   και με πρόσφατη ορθοπεδική εγχείρηση.

Στα Σκόπια, μεγάλη αστυνομική δύναμη, εισέβαλε στη Ι.Μ.Κοιμήσεως της Θεοτόκου, αναζητώντας τον Επίσκοπο Στοβίου και τοποτηρητή της Μητρ/λης Στρώμνιτσας  κ.Δαυίδ  αλλά επειδή δεν τον βρήκαν, (επίσης στο Βελιγράδι), συνέλαβαν την Ηγουμένη της Μονής,   μοναχή Κυράννα.  Θα πρέπει να αναφερθεί ότι οι maltretirajkji  {πιθανόν μεταφράζεται οι κακοποιοί}  ερεύνησαν όλους τους χώρους της Μονής και τους οποίους  κατέγραψαν  λεπτομερώς με βιντεοκάμερα. Επίσης η αστυνομία εισόρμησε στο Μοναστήρι του Αγ.Ιωάννου του Χρυσοστόμου, στη  Νιζόπολη  της περιοχής  Βιτωλίων,  ψάχνωντας να συλλάβουν την Ηγουμένη,  μοναχή Ολυμπιάδα.  Επειδή δεν την βρήκαν, (απουσίαζε λόγω υγείας), συμπεριφέρθηκαν με αγένεια  και παρενόχλησαν τις υπόλοιπες μοναχές. Oι αστυνομικοί επιτέθηκαν επίσης στο ανδρικό Μοναστήρι Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στον Περλεπέ,  όπου συνέλαβαν τον ιερομόναχο π.Μωϋσή.

Στους παραπάνω χώρους οι αστυνομικοί κατάσχεσαν όλους τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και άλλα   υλικά αγαθά που βρήκαν, λέγοντας ότι τα κάνουν αυτά, καθώς και τις συλλήψεις,  για “φοροδιαφυγή”. Επίσης  η αστυνομία συνέλαβε τους στενότερους συγγενείς των Επισκόπων, που διαμένουν σε διάφορες    πόλεις, τους ιερείς και άλλους πιστούς της Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αχρίδος. Οι δικαστικές αρχές της Δημοκρατίας της “Μακεδονίας” ,  έχοντας την δική τους σχισματική  εκκλησία-εταιρεία,  δεν αναγνωρίζουν την Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αχρίδος, η οποία σχεδόν ζει με τα πενιχρά έσοδα από τους πιστούς της. Έτσι είναι προφανές στη χώρα το πρόσχημα της φοροδιαφυγής, που εφαρμόζει από τώρα, και μαζί με την καταδίκη του Αρχιεπισκόπου Ιωάννη, η αστυνομία κάνει διώξεις και βασανηστήρια για θρησκευτικούς λόγους, το οποίο δεν υπάρχει σε καμία δημοκρατική χώρα  της Ευρώπης αλλά και παγκοσμίως.

Μετά την πρόσφατη επιβολή φυλάκισης 2,5 ετών στον Αρχ/πο Ιωάννη στις κεντρικές φυλακές των Σκοπίων, οι κυβερνητικές αρχές της FYROM,  θέλοντας να προστατέψουν την σχισματική οργάνωση, λεγό  μενη  ορθόδοξη εκκλησία “Μακεδονίας”, προχώρησαν με συνοπτικές διαδικασίες, σε μία ημέρα,  στην παραπάνω ποινή, προκειμένου να διαλύσουν την κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία της Αχρίδος, στην χώρα μας.

Καλούμε όλους τους εξοχότατους εκπροσώπους των ξένων Πρεσβειών των Δημοκρατικών χωρών, την Πρεσβεία των Οργάνων του  ΟΑΣΕ  και τις οργανώσεις για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων  και θρησκευτικών ελευθεριών, να παράσχουν κάθε είδους βοήθεια και υποστίρηξη, ώστε σύντομα να  διακοπεί η δίωξη του Αρχ/που Ιωάννη και όλων των λοιπών κρατουμένων,   ηγουμένης,  μοναχών,   μοναζουσών  πιστών, για να αποτραπεί τελικά αυτή η καταστροφή της Θρησκευτικής ελευθερίας,  που οι κρατικές αρχές της Δημοκρατίας της FYROM εφαρμόζουν στα μέλη της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος.

Related posts:

Want more of this? See these Posts:

  1. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΥΠΕΞ -Δήλωση του Εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Γ. Κουμουτσάκου σχετικά με την Έκθεση της Ανεξάρτητης Εμπειρογνώμονος των HE για θέματα μειονοτήτων κας McDougall
  2. 2o ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ σχετικά με την Ημερίδα της 12ης Νοέμβρη στο Νέο Πετρίτσι!
  3. E-mail απο την Nina Gatzoulis σχετικά με την νέα διαφήμιση της πΓΔΜ στο CNN
  4. Δελτίο Τύπου της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ σχετικά με το συνέδριο των Σκοπίων στην Ουάσιγκτον για την ένταξη στο ΝΑΤΟ
  5. Δήλωση της επικεφαλής των Ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ Μ. Κοππά σε απάντηση δημοσιευμάτων ελληνικών μέσων όπου αναπαράγονται αναφορές του τύπου της ΠΓΔΜ
Comments
issidoros.d. binichakis says:

.ΣΗΧΑΡΗΤΗΡΙΑ