Κράτος ταραξία μας αποκαλεί ο Σκοπιανός πρόεδρος

ΕΝΟΧΛΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΝΑΤΟ

Το εξωφρενικό επιχείρημα ότι η Ελλάδα δημιουργεί …προβλήματα στην Τουρκία προέβαλε ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκι Ιβάνοφ, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Sitel. Έφτασε δε στο σημείο να υποστηρίξει ότι δημιουργούμε «ζητήματα στην Κύπρο».Ισχυρίστηκε πως η Ελλάδα επιδεινώνει την περιφερειακή κατάσταση: «Εμάς μας παρεμποδίζει, το Κόσοβο δεν το αναγνωρίζει, γνωρίζουμε τα προβλήματα που δημιουργεί στην Τουρκία, γνωρίζουμε τα ζητήματα με την Κύπρο», ανέφερε.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της πρόσφατης συνόδου του ΝΑΤΟ στο Σικάγο, ο κ. Ιβάνοφ τόνισε- μεταξύ άλλων- ότι «η Ελλάδα είτε θα πρέπει να προσεγγίσει το θέμα (την εκκρεμότητα της ονομασίας) με σοβαρότητα ώστε να καταλήξουμε σε αμοιβαία αποδεκτή λύση είτε να σεβαστεί την Ενδιάμεση Συμφωνία», τονίζοντας ότι οποιαδήποτε άλλη συμπεριφορά είναι ανεύθυνη.

Αναφερόμενος στη μη επίδοση πρόσκλησης ένταξης των Σκοπίων στη Βορειοατλαντική Συμμαχία κατά τη σύνοδο του Σικάγο, ο κ. Ιβάνοφ υπογράμμισε πως η σύνοδος αυτή δεν ήταν σύνοδος διεύρυνσης, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι τα κράτη που συμμετέχουν στη λήψη των ομόφωνων αποφάσεων της Συμμαχίας θα πρέπει να σέβονται τις αναληφθείσες υποχρεώσεις τους.

Σχετικά με το ενδεχόμενο να στραφούν τα Σκόπια εκ νέου στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, ο κ. Ιβάνοφ δήλωσε ότι η νομική ομάδα εξετάζει όλες τις πτυχές και θα κάνει αυτό που είναι το πλέον συμφέρον για τη χώρα. «Πιθανόν, το λιγότερο που θα γίνει είναι να ενημερωθεί το Διεθνές Δικαστήριο ότι στο Σικάγο δεν έγινε σεβαστή η ετυμηγορία του», ανέφερε.

Σε μία ειδική αναφορά στα πρακτικά της συνάντησης των Ελλήνων πολιτικών αρχηγών με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τα οποία δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα της Προεδρίας, ο κ. Ιβάνοφ σχολίασε: «Η επιμονή των αναφορών τους σε άσκηση βέτο εκφράζει μόνο την αδυναμία των πολιτικών στην Ελλάδα να βρεθεί λύση στο ζήτημα του ονόματος».

Ο πρόεδρος των Σκοπίων δήλωσε, επίσης, ότι μετά τη σύνοδο στο Βουκουρέστι ζητήθηκε από την Ελλάδα και τα Σκόπια να καταλήξουν σε αμοιβαία αποδεκτή λύση για το ζήτημα του ονόματος και σχολίασε: «Με ποιόν να καταλήξουμε σε αμοιβαία αποδεκτή λύση; Είχαν μεταβατική κυβέρνηση και τώρα δεν έχουν καθόλου κυβέρνηση. Δεν υπάρχει εταίρος για να βρεθεί λύση».

Σημείωσε δε ότι αυτό που ζήτησε η χώρα του είναι να ισχύσει «η προηγούμενη αμοιβαία αποδεκτή λύση, δηλαδή, η Ενδιάμεση Συμφωνία».

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63664280

Related posts:

Comments
Γεώργιος Α. Βλάχος says:

Γεώργιος Α.Βλάχος | 03/06/2012 13:33
ΜΑΥΡΙΣΜΑ στο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ για ζήσουμε ΕΙΡΗΝΙΚΑ με τους ΣΛΑΒΟΥΣ γείτονές μας και να αποφύγουμε τα χειρότερα στα βόρεια σύνορά μας! Πρέπει να γνωρίζει ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ότι και αν ακόμα σχηματίσει κυβέρνηση,δεν πρόκειται να αναγνωρίσει με την ονομασία Μακεδονία το γειτονικό κράτος, διότι δεν θα προλάβει.Το κύμα διαμαρτυρίας του ελληνικού λαού θα γίνει Τσουνάμι και στο πέρασμά του δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο και θα γκρεμίσει την κυβέρνηση και όλους αυτούς που θα έχουν συμπράξει στο σχηματισμό της δουλικής και ενδοτικής κυβέρνησης.Ευχαριστώ πάντως τον κύριο Τσίπρα για την αποκάλυψη των προθέσεών του να αναγνωρίσει τους γειτονές μας με την συνταγματική τους ονομασία “Δημοκρατία της Μακεδονίας” επειδή αποδεικνύει ότι είναι προϊόν του Παλαιοκομματισμού και Πειθήνιο όργανο των δήθεν ταξικών του αντιπάλων,όπως επιθυμεί και θέλει να πιστεύουμε, ότι είναι αντιπάλοί του, ενώ είναι όργανό τους.Και οι οποίοι καθιέρωσαν και επέβαλαν την Ονομασία την οποίαν σαν Ελληνας δεν είναι δυνατό να αποδεχθεί και να προωθεί και κατά συνέπεια δεν είναι δυνατό και επιτρεπτό επειδή είναι Νέος και Χαρισματικός να περιμένει ότι θα λάβει την ψήφο μας αφού η πολιτική του είναι χαοτική και με ροπή εθνικής Μειοδοσίας ! Μόνο ΜΑΥΡΙΣΜΑ του αξίζει αυτού και του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ του. Θα περιμένω λοιπόν να προτείνει στην Τηλεοπτική Συζήτηση των Κομματικών Αρχηγών στους ΣΛΑΒΟΥΣ γειτονές μας να σπάσουν τις αλυσίδες του Μακεδονικού Συνδρόμου τους,το οποίο τους κρατάει, όπως και τον ίδιο,δέσμιους ξένων συμφεροντών και να δώσουμε οι Σλάβοι γείτονες μας και εμείς οι Ελληνες τα χέρια για μία ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία. Θα τολμήσει η/ο δημοσιογράφος να φέρει το θέμα της αναγνώρισης της πΓΔΜ στη συζήτηση; Ειναι πρωτοφανές γεγονός ένας σλαβικός λαός να απαρνείται την εθνότητα του, επειδή πιστεύει ότι με την βοήθεια κάποιων Τούρκων που αισθάνονται “Μακεδόνες” και κάποιων Ελλήνων που δεν γνωρίζουν τι τους γίνεται θα κλέψουν πρώτα μέρος της Ιστορίας τους και έπεται συνέχεια! Διατελώ με εκτίμηση, Γεώργιος Α. Βλάχος

Γεώργιος Α. Βλάχος says:

Γεώργιος Α. Βλάχος 31/05/2012. Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε Ιβάνοφ, είναι γνωστό προς τα που ατενίζετε για να ελπίζετε ότι θα θεραπευθεί το ψυχικό τραύμα του λαού σας,που είναι αποτέλεσμα της χρόνιας πλύσης εγκεφάλου,η οποία πλύση σας δημιούργησε το Μακεδονικό Σύνδρομο. Ετσι ντρέπεσθε να ομολογήσετε ότι είστε Σλάβοι, και όχι Ελληνες δηλαδή Μακεδόνες.Πρέπει να γνωρίζετε ότι και αν ακόμα ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ σχηματίσει κυβέρνηση,δεν πρόκειται να σας αναγνωρίσει με την ονομασία που ονειρεύεσθε,διότι το κύμα διαμαρτυρίας του ελληνικού λαού θα γίνει Τσουνάμι που θα γκρεμίσει την κυβέρνηση και όλους αυτούς που θα έχουν συμπράξει στο σχηματισμό της δουλικής και ενδοτικής κυβέρνησης.Σπάστε λοιπόν τις αλυσίδες που σας κρατούν δέσμιους ξένων συμφερόντων και ελάτε να δώσουμε τα χέρια ειρηνικής συνύπαρξης και συνεργασία,εσείς οι Σλάβοι και εμείς οι Ελληνες. Διατελώ με εκτίμηση, Γεώργιος Α. Βλάχος