Όταν η Ελλάδα έκανε δωρεές εξοπλισμού σε νοσοκομεία των Σκοπίων..

φωτό: razvigor


Μπορεί τώρα αρκετά από τα νοσοκομεία μας να μην έχουν τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό και καθημερινά να κινδυνεύουν ζωές ασθενών, όμως για χρόνια ήμασταν οι κουβαρντάδες των Βαλκανίων και στον τομέα της Υγείας. 

Αλβανία και Σκόπια πάντα είναι με τον καλό τον λόγο για τους Έλληνες και τις δωρεές μας. Και οι περισσότερες από αυτές τις δωρεές έγιναν στα… πλαίσια της ανάπτυξης σχέσεων καλής γειτονίας.

Χαρακτηριστική είναι η ακόλουθη είδηση από το 2008.

Δωρεά εξοπλισμού σε νοσοκομείο της ΠΓΔΜ

Ιατρικό εξοπλισμό στο δημόσιο νοσοκομείο της πόλης Μπίτολα (Μοναστήρι), δώρισε το Σάββατο η Ελλάδα, υλοποιώντας πρόγραμμα των υπουργείων Υγείας και Εξωτερικών. Η δωρεά αφορά μαστογράφο, υπέρηχο και αρθροσκόπο, συνολικής αξίας 150.000 ευρώ.

Στη σχετική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο της πόλης, παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν αντιπροσωπεία του υπουργείου Υγείας της Ελλάδας, η επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια, πρέσβης Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, και ο υφυπουργός Υγείας της ΠΓΔΜ, Βλάντιμιρ Πόποφσκι.

«Η δωρεά αυτή έχει μεγάλη σημασία για τον κοινό μας στόχο, τη βελτίωση της υγείας των πολιτών. Ο εξοπλισμός αυτός θα επιτρέψει την έγκαιρη διάγνωση παθήσεων και την καλύτερη εξυπηρέτηση ασθενών απ΄όλη την περιοχή», δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας της ΠΓΔΜ.

Από την πλευρά της η κ. Παπαδοπούλου, σημείωσε ότι η δωρεά συμβάλει στην ανάπτυξη σχέσεων καλής γειτονίας και της περαιτέρω συνεργασίας σε όλους τους τομείς ανάπτυξης της χώρας.

———————-

Related posts:

Comments