Απορρίπτει “erga omnes” και γεωγραφικό προσδιορισμό ο Γκρούεφσκι

Λίγες ημέρες μετά τις εξωφρενικές δηλώσεις Ιβάνοφ, την σκυτάλη στις προκλήσεις πήρε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, Νίκολα Γκρούεφσκι.

Σε συνέντευξη του  στο Σκοπιανό Kanal 5, όπως αναμεταδίδει η εφημερίδα το Έθνος, ο Γκρούεφσκι φέρεται να δήλωσε ότι απορρίπτει όχι μόνο την “erga omnes” λύση, αλλά  και τον γεωγραφικό προσδιορισμό σε μια σύνθετη ονομασία.

Σαν δήθεν αιτιολογία ο Γκρούεφσκι πρόβαλε ότι ο γεωγραφικός προσδιορισμός μπροστά από το “Μακεδονία” θα αλλάξει την ταυτότητα τους από  “μακεδονική” σε “βορειομακεδονική” ή οτιδήποτε άλλο.

Αναφορικά με το εύρος τη χρήσης, ο Γκρούεφσκι απορρίπτει και το “erga omnes” καθώς όπως είπε κατι τέτοιο θα απαιτούσε και αλλαγή του Συντάγματος. Όπως είναι προφανές ο Γκρούεφσκι και η παρέα του απορρίπτουν κάθε διαπραγμάτευση, γεγονός που θα έπρεπε να “διαφημιστεί” κατάλληλα στο εξωτερικό από την Ελληνική πλευρά.

Βέβαια το πολιτικό κενό στην Αθήνα, το οποίο εκμεταλλεύονται οι Σκοπιανοί μετά το φιάσκο τους στην σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο, τους επιτρέπει να περάσουν στην αντεπίθεση και να γίνουν ακόμα πιο αδιάλλακτοι.

Related posts:

Comments