Τακτική κατασυκοφάντησης της Ελλάδας από τον Γκρούεφσκι
Στο Σκοπιανό η κατάσταση δεν είναι ευχάριστη. Η απόφαση του Βουκουρεστίου με την οποία η ένταξη της ΠΓΔΜ στο NATO έχει ανασταλεί μέχρι να λυθεί το θέμα της ονομασίας, βρίσκεται σε ισχύ και έχει επιβεβαιωθεί με δηλώσεις τόσο του γ.γ. της Συμμαχίας όσο και των Αμερικανών.
Ωστόσο, με την Ελλάδα να έχει ανοιχτό το μεγάλο μέτωπο της οικονομίας, το οποίο ορισμένοι εταίροι εκμεταλλεύονται για να ασκήσουν πιέσεις θεωρώντας ότι η χώρα έχει αποδυναμωθεί διπλωματικά, στην ελληνική διπλωματία υπάρχει εγρήγορση.
Η κυβέρνηση Γκρούεφσκι, επιχειρώντας να αξιοποιήσει την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, έχει επιδοθεί σε διεθνή αγώνα συκοφάντησης της Ελλάδας προσβλέποντας σε ανατροπή της στάσης των Συμμάχων στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής του NATO.
Παράλληλα, εξετάζει ενδεχόμενη κίνηση νωρίτερα, στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο, όπου δεν αποκλείεται να εγείρει θέμα αναγνώρισης της ΠΓΔΜ από τον Οργανισμό με τη συνταγματική της ονομασία.
Η διαχείριση των επιμέρους θεμάτων της εξωτερικής πολιτικής περνά πρωτίστως από τη συνολική ανάταξη της διεθνούς εικόνας και του κύρους της χώρας – διότι η κυβέρνηση Παπανδρέου αφήσε πίσω της συντρίμμια σε Ανατολή, Δύση και Ευρώπη- και της αποκατάστασης των ερεισμάτων της σε όλο το φάσμα των σχέσεων της.
Μέχρι να γίνει αυτό, προτεραιότητα του Αντώνη Σαμαρά είναι να στείλει μήνυμα ότι η δυσχερής οικονομική κατάσταση της χώρας σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι υπάρχουν περιθώρια για παζάρια και ανταλλάγματα στα εθνικά θέματα.
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής
Related posts:
Latest posts by D-Mak (see all)
- Greek Ministry of Culture: Archaeological Excavations And Historical Facts about Philip II’s Tomb - July 22, 2015
- Former FYROM’s Interior Minister L. Frckovski : “Drop the Dilemma, We live in Dictatorship” - February 2, 2015
- Γιατί η Ολυμπιάδα δεν είναι η ένοικος του ταφικού μνημείου της Αμφίπολης - September 11, 2014
RECENT COMMENTS