Επιμένουν οι Σκοπιανοί … αλλά και η κυβέρνηση της Αυστραλίας

 

Σύμφωνα με επίσημα έγγραφα που έχουν φθάσει στα χέρια του Αυστραλιανού Ελληνικού Συμβουλίου (ΝΝΟ), οι ακραίες Σκοπιανές οργανώσεις που δρουν στην Αυστραλία, επιμένουν να πιέζουν την Αυστραλιανή κυβέρνηση για “αναγνώριση” της πατρίδας τους ως “Δημοκρατία της Αυστραλίας”. Επιμένουν όπως και οι Αυστραλιανές αρχές στον χαρακτηρισμό του κρατιδίου αυτού σαν “Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας”.

Με την καθοδήγηση των ακραίων οργανώσεων “Ηνωμένη Σκοπιανή Διασπορά” (UMD, η οποία έχει έδρα την Washington) και “Αυστραλιανή Σκοπιανή Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων” (ΑΜHRC, με έδρα την Μελβούρνη), οι Σκοπιανοί επικοινωνούν με βουλευτές και γερουσιαστές της Βικτωρίας και της Δυτικής Αυστραλίας κυρίως. Με διάφορα τεχνάσματα κι επιχειρήματα συνεχίζουν ασταμάτητα να προωθούν τις θέσεις τους.

Η αλληλογραφία των Σκοπιανών επιστολογράφων ΑΓΝΟΕΙ κάποια βασικά θέματα.

1. Τα Σκόπια και η Καμπέρρα διατηρούν διπλωματικές σχέσεις από το 1994.

2. Τα Σκόπια διατηρούν πρεσβεία στην Καμπέρρα, Γενικό Προξενείο σε Μελβούρνη, κι Προξενεία σε Σύδνεϋ, Πέρθ και Newcastle.

3. Τα Σκόπια αναγνωρίζονται σαν ΠΓΔΜ από πολλά κράτη και διεθνείς φορείς.

4. Οι Σκοπιανοί της Αυστραλίας έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλους τους υπόλοιπους πολίτες της Αυστραλίας.

5. Παρά τους ισχυρισμούς της “Αυστραλιανής Σκοπιανής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων” (ΑΜHRC, με έδρα την Μελβούρνη) ότι ήταν υπεύθυνοι για την “απόσυρση” της χρήσης της ορολογίας “Σλαβομακεδόνες” από το Αυστραλιανό κράτος, είναι φανερό από την αλληλογραφία του Υπουργού Εξωτερικών ότι η ορολογία ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ.

6. Οι ισχυρισμοί των ακραίων αυτών Σκοπιανών παραβιάζουν τα δικαιώματα των Ελλήνων Μακεδόνων. Σύμφωνα με την UMD και αδελφά σωματεία, τα δικαιώματά τους περί “αυτοπροσδιορισμός της ταυτότητας” παραβιάζονται. Τι γίνετε με τα δικαιώματα των Ελλήνων Μακεδόνων;

ΦΩΤΟ
Ανακοίνωση της ακραίας Σκοπιανής οργάνωσης ΑΜHRC από τον Φεβρουάριο του 2012, η οποία τώρα διαψεύδετε από τα έγγραφα του Αυστραλιανού κράτους.

AMH 28.2.20121 slavmac Επιμένουν οι Σκοπιανοί ... αλλά και η κυβέρνηση της Αυστραλίας

Aπό ΑΜΑC

Related posts:

Want more of this? See these Posts:

  1. Κοζάνη: Ένα σημαντικό, αλλά και πολύπαθο ταφικό μνημείο αναδεικνύεται μέσα από τις εργασίες της Λ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων
  2. “Με αργά αλλά… σταθερά βήματα ” και με $85.000 της ομογένειας στο ταμείο
  3. Οι οικολόγοι πράσινοι επιμένουν στις αντεθνικές απόψεις τους
  4. ΠΓΔΜ: Διαμαρτυρία διπλωματών της ΕΕ,στην κυβέρνηση, για προσβλητικό άρθρο εναντίον τους, από βουλευτή του VMRO-DPMNE
  5. Σκόπια : Η κυβέρνηση δεν σχολιάζει το περιεχόμενο της τελευταίας πρότασης του Μάθιου Νίμιτς και εκτιμά ότι δεν υπάρχει λόγος για δημόσια διαβούλευση επί της πρότασης
Comments