Κριτική σκέψη και οι δήθεν “ρατσιστικές” δηλώσεις της Νατάσα Κέλλερ

 

thinking Κριτική σκέψη και οι δήθεν ρατσιστικές δηλώσεις της Νατάσα Κέλλερ

Κριτική σκέψη ονομάζεται η διανοητική ικανότητα του ανθρώπου, η λειτουργία της οποίας του επιτρέπει να κρίνει κάθε πληροφορία που του προσφέρεται ως προς την αλήθεια, την ορθότητα και την γνησιότητα ή το αντίθετο.

Σε αυτήν την χώρα αποδεικνύουμε καθημερινά πως όχι μόνο δεν είμαστε ελεύθερα σκεπτόμενοι, αλλά αντίθετα είμαστε τα εύκολα θύματα του κάθε επιτήδειου, δεχόμενοι ουσιαστικά  οποιαδήποτε πληροφορία/θεωρία μας πασάρουν χωρίς να  διασταυρώσουμε την εγκυρότητα της.

Τις 2 τελευταίες ημέρες κάνει το γύρο του Ελληνικού διαδικτύου ακόμα μια τρολιά που ξεκίνησαν να διαδίδουν ορισμένοι στο διαδίκτυο για ευνόητους λόγους. H Γερμανίδα αθλήτρια Νατάσα Κέλλερ και μια… αγνώστων στοιχείων Βρετανίδα αθλήτρια υποτίθεται ό,τι έγραψαν σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης τα ακόλουθα σχόλια.

“Το Ολυμπιακό χωριό έχει γεμίσει με ξυπόλητους Ελληνες αθλητές. Μόλις τους βλέπουμε κάνουμε τους μαλάκες, γιατί φοβόμαστε ότι θα μας ζητήσουν δανεικά»τουίταρε η σημαιοφόρος της Γερμανίας Νατάσα Κέλερ, ενώ μια Αγγλίδα αθλήτρια κοροϊδευτικά έγραψε στο twitter της για τους Έλληνες αθλητές ότι:

“Ελπίζω οι πεινασμένοι Έλληνες, να μη φάνε όλο το φαί στο Ολυμπιακό χωριό”.

Μα καλά, είναι δυνατόν αυτοί που το αναπαράγουν με τόση ευκολία να μην έχουν καν την στοιχειώδη λογική να υποπτευθούν ότι … κάτι δεν πάει καλά με την πληροφορία;

Eίναι δυνατόν ξένοι αθλητές να χρησιμοποιούν εκφράσεις όπως «κάναμε τους μαλάκες» ή να περιέχονται στην είδηση γελοίες αοριστολογίες όπως «κάποια βρετανίδα αθλήτρια» (όνομα δεν έχει;) ;;; Έχετε αλήθεια συναντήσει πολλούς εκτός Ελλάδας να χρησιμοποιούν την έκφραση «κάναμε τους μαλάκες» ;

Όσοι λοιπόν επιμένουν να αναπαράγουν τέτοιες ανοησίες ας περάσουν μια βόλτα από το Twitter της Γερμανίδας και να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα για την αυθεντικότητα ή μη της πληροφορίας.

Για να μάθετε πως ακριβώς ξεκίνησε όλη αυτή η παράνοια διαβάστε εδώ

Τμήμα Ειδήσεων – History-of-Macedonia.com

Want more of this? See these Posts:

  1. Σκληρή κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Γκρούεφσκι
  2. Ν. ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ Τις πιέσεις που δέχεται υποκρύπτουν οι νέες δηλώσεις του
  3. Topix και η δήθεν “δημοσκόπηση” για το αν η “Μακεδονία είναι Ελληνική”
  4. Αλήθειες και Ψέματα για την δήθεν “Συνέντευξη” του “Δράκου” της Πάρου σε ΤουρκοΣκοπιανό Ιστολόγιο
  5. Έπαθλα με τον Ήλιο της Βεργίνας απένειμαν στην εθνική ομάδα Handball τους οι Σκοπιανοί
Comments