Γεν. Γραμματέας του ΝΑΤΟ προς Ιβάνοφ : Λύστε το ζήτημα της ονομασίας για να μπείτε στο ΝΑΤΟ

225px Anders Fogh Rasmussen   World Economic Forum Annual Meeting Davos 2008 Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ : Τα Σκόπια θα μπουν μόνο εφόσον λυθεί το ζήτημα της ονομασίας

Ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν (Photo @ Wikipedia)

Για μια ακόμα φορά ο  Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν επανέλαβε στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον σκοπιανό πρόεδρο Ιβάνοφ την πάγια θέση του ΝΑΤΟ σχετικά με  έναρξη των διαπραγματευτικών συνομιλιών με τα Σκόπια. Αντίθετα ο Σκοπιανός πρόεδρος παρέμεινε πιστός στις γνωστές τακτικές των Σκοπίων να ρίχνουν όλο το φταίξιμο στην Ελληνική πλευρά.

Ο Άντερς Φογκ Ράσμουσεν τόνισε αρχικά πως είναι επιθυμία του ΝΑΤΟ να δει όλες τις χώρες της ΝοτιοΑνατολικής Ευρώπης να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.  Για το ζήτημα της ονομασίας κάλεσε όλους τους πολιτικούς ηγέτες που σχετίζονται με το πρόβλημα της Ονομασίας να κάνουν οτιδήποτε περνάει από το χέρι τους ώστε να βρεθεί λύση.

Επανέλαβε ότι από το 2008 στην σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι το ΝΑΤΟ έλαβε μια μια ξεκάθαρη απόφαση. Το ΝΑΤΟ αποφάσισε να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια, μόλις βρεθεί μια  κοινά αποδεκτή λύση για το όνομα. Αυτή είναι μια απόφαση που υποστηρίζεται από όλα τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ και ισχύει ακόμα.

Τόνισε ιδιαίτερα πως όλες οι αποφάσεις  του ΝΑΤΟ βασίζονται στην ομοφωνία. Οπότε χτύπησε καμπανάκι για μια ακόμα φορά στους Σκοπιανούς λέγοντας ότι χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη όλων των μελών για να ενταχθούν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ.

Μόλις το ζήτημα της ονομασίας λυθεί, τότε το ΝΑΤΟ θα είναι έτοιμο να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση των Σκοπίων.

Ο Σκοπιανός πρόεδρος από την μεριά του αρκέστηκε να επιτεθεί για ακόμα μια φορά στην Ελλάδα προσπαθώντας να  παρουσιάσει την χώρα μας πως πρακτικά δεν επιθυμεί να βρεθεί λύση στο ζήτημα της Ονομασίας.

Δείτε το βίντεο με την κοινή συνέντευξη τύπου:

Τμήμα Ειδήσεων – History-Of-Macedonia.com

YΓ. Θα ασχοληθεί επιτέλους κάποιος από το ΥΠΕΞ με την παντελώς ηλίθια αναφορά που συνοδεύει όλα τα σχετικά ζητήματα ΝΑΤΟ- ΠΓΔΜ, “Turkey recognizes the Republic of Macedonia with its constitutional name“;

Related posts:

Comments