Η Τσεχία αναγνωρίζει πλέον επίσημα τα Σκόπια ως “Μακεδονία”
Πριν λίγο ανακοινώθηκε από επίσημους φορείς των Σκοπίων πως η Τσεχία είναι η 136η χώρα που αναγνωρίζει την πΓΔΜ με τη συνταγματική της ονομασία.
Η επιλογή της ημέρας για την ανακοίνωση δεν είναι τυχαία. Σήμερα τα Σκόπια δέχτηκαν ένα ηχηρότατο χαστούκι από τον επίτροπο για την διεύρυνση της ΕΕ, Στέφαν Φούλε.
Ο Φούλε ανακοίνωσε την αναβολή της επίσκεψης του, λόγω της πολιτικής κρίσης που συγκλονίζει την γειτονική χώρα.
Εδώ και χρόνια το History-Of-Macedonia.com έχει θέσει μια συγκεκριμένη ερώτηση προς το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών. Πόσες και ποιές είναι οι χώρες που αναγνωρίζουν την ΠΓΔΜ με το συνταγματικό της όνομα.
Επιμελώς από το ΥΠΕΞ κανείς ποτέ δεν μπήκε στον κόπο να ασχοληθεί σοβαρά με αυτήν την καίρια ερώτηση. Μάλιστα σε σχετικές ερωτήσεις από Έλληνες Βουλευτές για τα ονόματα των χωρών που αναγνωρίζουν τη γειτονική χώρα ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας», το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στην ουσία δεν απάντησε.
Με βάση τα μαθηματικά σε αυτό το σύμπαν, υπάρχουν δύο πιθανά ενδεχόμενα:
α) Το Υπουργείο Εξωτερικών δεν θέλει να μας πει,
β) Το Υπουργείο Εξωτερικών δεν γνωρίζει τα ονόματα των χωρών.
Η εγκληματική ανικανότητα του ΥΠΕΞ ουσιαστικά έχει επιτρέψει στους Σκοπιανούς να προβάλουν έναν παραπλανητικό αριθμό χωρών.
Με λίγα λόγια, οι Σκοπιανοί έχοντας τα δικά τους συμφέροντα, δίνουν εδώ και χρόνια έναν N αριθμό χωρών, οι οποίες υποτίθεται τους αναγνωρίζουν με την συνταγματική τους Ονομασία. Ποτέ όμως δεν δίνουν μια επίσημη λίστα με τα ονόματα αυτών των χωρών. Οι λόγοι ευνόητοι.
Διαβάστε και το πλήρως διαφωτιστικό άρθρο μας για το ζήτημα της Ονομασίας: Αθήνα – Σκόπια: η ώρα της αλήθειας
Τμήμα Ειδήσεων – History-of-Macedonia.com
Related posts:
Latest posts by D-Mak (see all)
- Greek Ministry of Culture: Archaeological Excavations And Historical Facts about Philip II’s Tomb - July 22, 2015
- Former FYROM’s Interior Minister L. Frckovski : “Drop the Dilemma, We live in Dictatorship” - February 2, 2015
- Γιατί η Ολυμπιάδα δεν είναι η ένοικος του ταφικού μνημείου της Αμφίπολης - September 11, 2014
Εάν υφίστατο η ελάχιστη δυνατή ελληνική διορατικότητα όσο και σοβαρότητα,αυτό το κρατίδιο του Αίμου θα ‘μπορούσε να διαδραματίση σπουδαίο ρόλο ισχυρής ανάσχεσης και αναχώματος των αλβανικών και τουρκικών σχεδίων ‘στην ευαίσθητη αυτή περιοχή,ως ένα σταθερό συμμαχικό αντίβαρο συμφερόντων.Η Ελλάδα έχει πολλά πλεονεκτήματα και άλλες τόσες δυνατότητες για την επέκτασή της,τη διεύρυνση της επιρροής της ‘στον Αίμο,αρκεί να το επιθυμή τόσο ο λαός και πληθυσμός της όσο και οι πολιτικοί της με την αποτύπωση αυτής της βούλησής του ‘στους τελευταίους.Στρατηγική απαιτείται,στρατηγική σκέψη ανασχεδιασμού,ανασύνθεσης,αναδιάταξης,αναπροσανατολισμού,συνεχούς ανανέωσης αυτής της σκέψης με φαντασία και δημιουργικότητα,πρωτοτυπία και επιμονή,θάρρος και τόλμη.Εξάλλου,’στον Αίμο,μόνο δυο κόσμοι υπήρξαν και υφίστανται ανέκαθεν:ο σλαβικός και ο ελληνικός.Τα λοιπά όμορα κράτη είναι δημιουργήματα και αποτελέσματα,αποκυήματα και κατασκευάσματα της νεωτερικής εποχής του πολυκατακερματισμού και της πολυδιάσπασης του κόσμου χάριν εξυπηρέτησης παγκοσμιοποιημένων συμφερόντων διαίρεσης της ανθρωπότητας.
Σχετικά με το ερώτημά σας για τον αριθμό των χωρών, ίσως αυτό βοηθήσει:
http://en.wikipedia.org/wiki/Macedonia_naming_dispute#Naming_policies_of_foreign_countries_and_organisations