Αυστραλία: Ρεκόρ επισκεπτών για την έκθεση «2.000 χρόνια θησαυρών του Μεγάλου Αλεξάνδρου»
«Η προσέλευση επισκεπτών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο» δήλωσε ο διευθυντής του Μουσείου Φρανκ Χάγουορθ, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, πως η έκθεση λήγει στις 28 Απριλίου.
Ρεκόρ επισκεπτών δέχθηκε η έκθεση «2.000 χρόνια θησαυρών του Μεγάλου Αλεξάνδρου» που φιλοξενείται στο Μουσείο του Σίδνεϊ.
«Η προσέλευση επισκεπτών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο» δήλωσε ο διευθυντής του Μουσείου Φρανκ Χάγουορθ, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, πως η έκθεση λήγει στις 28 Απριλίου. Πρόκειται για 400 εκθέματα για τον μύθο και την πραγματικότητα του Μεγάλου Στρατηλάτη που μεταφέρθηκαν από το Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης.
Η έκθεση ξεκινά με τον μύθο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, συνεχίζεται με το ιστορικό υπόβαθρο και την εκστρατεία στην Ανατολή, και ολοκληρώνεται με τους θρύλους που δημιουργήθηκαν ανά τους αιώνες για εκείνον.
Η έκθεση εκλαμβάνεται ως μία από τις «πιο επιβλητικές και πιο συναρπαστικές εκθέσεις που έχει φιλοξενήσει αυτό το ίδρυμα», σύμφωνα με τους αρμόδιους.
ΣΚΑΪ / ΑΜΠΕ
Related posts:
Latest posts by Stern (see all)
- Οικουμενικό Πατριαρχείο: Αναγνωρίζει τη σχισματική εκκλησία των Σκοπίων - May 10, 2022
- Καλή Ανάσταση! - April 23, 2022
- Συνέδριο για τις αρχαιολογικές εργασίες στη Μακεδονία και τη Θράκη το 2021 - March 10, 2022
RECENT COMMENTS