Διαρροή φωτογραφιών για το μνημείο της Μητέρας Τερέζας

Φωτογραφία Libertas.mk

Συνεχίζεται το θέατρο του παραλόγου στα Σκόπια . Σήμερα είχαμε διαρροή φωτογραφιών από την μακέτα του μνημείου προς τιμήν της μητέρας Τερέζας. Τις φωτογραφίες δημοσίευσε η Σκοπιανή Ιστοσελίδα Libertas.mk.

Η αποκάλυψη των φωτογραφιών προκάλεσε εξαιρετικά δυσμενή σχόλια για την Σκοπιανή κυβέρνηση, τόσο από διεθνείς παράγοντες όσο και εντός Σκοπίων. Τα περισσότερα σχόλια μιλούσαν για μνημείο κακογουστιάς.

Το μνημείο αναμένεται να είναι έτοιμο τον επόμενο Ιανουάριο. Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν από κυβερνητικούς φορείς, την χρηματοδότηση έχει αναλάβει ο Ινδός εκατομμυριούχος Subrata Roy (σσ. αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με την δικαιοσύνη) και το μνημείο αναμένεται να ονομαστεί “άγαλμα της ανθρωπότητας” (!)

Η αλβανικής καταγωγής, μητέρα Τερέζα, είχε γεννηθεί στην πόλη των Σκοπίων (τότε Οθωμανική Αυτοκρατορία) το 1910.

Είναι κάτοχος του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης του 1979 για “τις εκστρατείες της σχετικά με την ενημέρωση για τη φτώχεια” ενώ έχει αγιοποιηθεί  από τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β’.

Έζησε τα περισσότερα χρόνια της ζωής της στην Ινδία, όπου και πέθανε το 1997.

Φωτογραφίες από libertas.mk

 

Τμήμα Ειδήσεων – History-of-Macedonia.com

Related posts:

Comments
ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ says:

Μια διασημότητα,μια (άκρως) εκκοσμικευθείσα μορφή που ελάχιστη σημασία,αξία,βαρύτητα έχει και επέχει για εμάς σήμερα,τους Χριστιανούς.Μυθοποιηθείσα μορφή,προ’ι’όν,μάλιστα,δεινής καπήλευσης από τους (ανυπάρκτους) συγχρόνους,από τους (ανυποστάτους) τωρινούς(…)(”)Σκιπ(π)(ε)τ(τ)άρ(”)(>Shqipetaret>Shqiptaret>Sqiptart),μεταξύ της άσημης πολίχνης,νυν σκιππετταρικής(ακόμη..),Σκόδρας και της οθωμανικής Σκοπιάς-Σκοπίων(ακόμη σλαβικής..).Αιρετική μοναχή,παππική,κατά τις επιταγές του Ψευδοανθρωπισμού και Ψευδοδιαφωτισμού του (αιμοσταγούς και αιμοχαρούς) Βατικανού.