Γκρουέφσκι για την «Άνω Δημοκρατία της Μακεδονίας”: Θα κάνουμε δημοψήφισμα

080706_gruevski1

Δεν σχολιάζει επί της ουσίας ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ την νέα πρόταση Νίμιτς.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, κληθείς να απαντήσει σε δημοσιογραφική ερώτηση εάν το όνομα «Άνω Δημοκρατία της Μακεδονίας» μπορεί να αποτελέσει πιθανή λύση στο ζήτημα της ονομασίας δήλωσε: «Προς το παρόν, πρόκειται για εικασίες και εγώ δεν θα εισέλθω σε εικασίες. Αυτό είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα για να εισερχόμαστε σε εικασίες». Ο  Γκρούεφσκι ανέφερε ακόμη ότι δεν μπορεί να προδικάσει το εάν είναι δυνατή ταχεία επίλυση του ζητήματος της ονομασίας.

Ακόμη, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ επανέλαβε τη θέση ότι οποιαδήποτε λύση προωθηθεί στο ζήτημα της ονομασίας θα τεθεί σε δημοψήφισμα, σημειώνοντας ότι αποτελεί ευθύνη του, ως πρωθυπουργός της χώρας, να ζητά την άποψη του λαού για μείζονα ζητήματα της χώρας.

Ο μεσολαβητής του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας, Μάθιου Νίμιτς, κατά την τελευταία συνάντηση του με τους εκπροσώπους της Ελλάδας, Αδαμάντιο Βασιλάκη και της ΠΓΔΜ, Ζόραν Γιόλεφσκι, στη Νέα Υόρκη, στις 8 και 9 Απριλίου, επέδωσε συγκεκριμένη πρόταση για το ζήτημα της ονομασίας.

Ο κ.Νίμιτς ζήτησε από τις κυβερνήσεις των δυο χωρών να εξετάσουν συνολικά τη νέα πρόταση του, επισημαίνοντας ότι ενδεχομένως να επισκεφθεί την περιοχή (Αθήνα και Σκόπια) ή να πραγματοποιηθούν νέες συναντήσεις στη Νέα Υόρκη, είτε αλλού, μέσα στους επόμενους δυο μήνες.

Ο κ.Νίμιτς, κατά την πάγια πρακτική του, δεν αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της νέας του πρότασης.

 AMΠE

Related posts:

Comments