Συνεχίζονται τα αλυτρωτικά όνειρα στα Σκόπια

 

tarcu2 Συνεχίζονται τα αλυτρωτικά όνειρα στα Σκόπια

Δεκάδες αρνητικά σχόλια εισέπραξε από την διεθνή κοινότητα η κυβέρνηση Γκρούεφσκι για την υποδοχή “ήρωα” που επιφύλαξε στον καταδικασμένο για εγκλήματα πολέμου, Γιόχαν Ταρκουλόφσκι.

Ο τελευταίος είχε καταδικαστεί πριν μερικά χρόνια σε 12 έτη φυλάκιση για εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν κατά ατόμων αλβανικής καταγωγής, στην λεγόμενη σφαγή του Λιουμπότεν, τον Αύγουστο του 2001.

Λίγες ημέρες πριν, είχε αφεθεί ελεύθερος από το διεθνές δικαστήριο της Χάγης και αφού σε εκτίσει τα 2/3 της ποινής του. Ελάχιστες ώρες από την άφιξη του στα Σκόπια, φρόντισε να δείξει άλλωστε και το αληθινό του πρόσωπο.

Στην φωτογραφία και στο βίντεο (0:33) από την Σκοπιανή τηλεόραση, εικονίζεται να υψώνει τα χέρια του δημόσια δίνοντας τον γνωστό σκοπιανό αλυτρωτικό χαιρετισμό. Τα τρία σηκωμένα δάχτυλα συμβολίζουν τα 3 διαιρεμένα κομμάτια της  Μακεδονίας (Βαρδάρη, Αιγαίο και Πιρίν) και το «Ο» τη σκοπιανή λέξη «Obedineta» που σημαίνει Ενωμένη.

Τμήμα Ειδήσεων | History-of-Macedonia.com

Related posts:

Want more of this? See these Posts:

  1. Ολοκληρώθηκε τα χαράματα η αποστολή στα Σκόπια
  2. Λιτόχωρο- Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στην τελετή λήξης του 10ου Παγκόσμιου Συνεδρίου των Παμμακεδονικών Ενώσεων- Μήνυμα προς την ΠΓΔΜ να εγκαταλείψει “τα αλυτρωτικά οράματα της
  3. Nέες παραβιάσεις της Ενδιάμεσης Συμφωνίας με τα νέα αγάλματα στα Σκόπια
  4. 3 MΚΟ καταδικάζουν τα γεγονότα στα Σκόπια με τον τηλεοπτικό σταθμό Α1
  5. Γιατί συνεχίζονται οι αλβανικές προκλήσεις;
Comments