Άρον άρον το Σκοπιανό ΥΠΕΞ “εξαφάνισε” το έγγραφο για μειονότητα 700,000 ατόμων στην Ελλάδα

Τραγελαφικές καταστάσεις έχουμε τα τελευταία 24ωρα στην ΕΕ  με πρωταγωνιστή το Σκοπιανό υπουργείο Εξωτερικών. Πριν λίγες ημέρες δημοσιεύσαμε άρθρο για την ύπαρξη εγγράφου-φωτιά στην Ιστοσελίδα του Σκοπιανού ΥΠΕΞ. Στο έγγραφο οι Σκοπιανοί, μεταξύ άλλων έκαναν λόγο για  δική τους “μειονότητα” 700,000  στην Ελλάδα.

Στο ίδιο έγγραφο το Σκοπιανό ΥΠΕΞ εκτιμούσε πως και στην Βουλγαρία υπάρχει σκοπιανή μειονότητα  750,000 ατόμων. Επόμενο ήταν η είδηση να λάβει μεγάλη δημοσιότητα στην γειτονική χώρα, σε αντίθεση με τα Ελληνικά ΜΜΕ που φρόντισαν να την θάψουν.

H Βουλγαρική εφημερίδα Trud κατηγόρησε τα Σκόπια ό,τι φρόντισαν να ξεφορτωθούν το ενοχοποιητικό έγγραφο μία μέρα πριν την δημοσίευση της έκθεσης από την Κομισιόν.

Την σκυτάλη πήρε σήμερα το έγκυρο EurActiv που φιλοξένησε σχετικό άρθρο.  Στο άρθρο αναφέρει πως το Σκοπιανό ΥΠΕΞεξαφάνισε”  από την Ιστοσελίδα του πληροφορίες που θα μπορούσαν να συσχετιστούν με αλυτρωτισμό από τα γειτονικά κράτη.

Σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων προς αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Εξωτερικών των Σκοπίων, οι τελευταίοι εντελώς άκομψα προτίμησαν  να παραστήσουν τους… ανήξερους.

Η ύπαρξη του εγγράφου αποτελεί γκάφα ολκής για τους Σκοπιανούς. Είναι χαρακτηριστικά τα αρκετά δυσμενή σχόλια από κύκλους της ΕΕ σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Παράλληλα συνεχίζει να προβληματίζει εντονότατα η σχεδόν ανύπαρκτη εκπροσώπηση της χώρας μας που εδώ και καιρό περιορίζεται στην ιδιωτική πρωτοβουλία 3-4 πολιτών.

Τμήμα Ειδήσεων | History-of-Macedonia.com

Related posts:

Comments