Σέρλοκ Χόλμς και… Μακεδονικό στην Αμερικανική τηλεοπτική σειρά “Elementary”

 

lucy liu macedonia Σέρλοκ Χόλμς και... Μακεδονικό στην Αμερικανική τηλεοπτική σειρά Elementary

Εκτεταμένες αναφορές στην Μακεδονία είχαμε στο τελευταίο επεισόδιο της 1ης Season για την δημοφιλή Αμερικανική τηλεοπτική σειρά Elementary.

Η σειρά αποτελεί μία μοντέρνα εκδοχή με τις περιπέτειες του πασίγνωστου χαρακτήρα του Σερ Άρθρουρ Κόναν Ντόϊλ, Σέρλοκ Χολμς, . Οι συντελεστές της σειράς επέλεξαν να… μπλέξουν στο Season finale την διαμάχη Ελλάδας – Σκοπίων.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που οι γνωστοί πρωταγωνιστές  Jonny Lee Miller και Lucy Liu αναφέρθηκαν στα Σκόπια ως “Δημοκρατία της Μακεδονίας” ή και σκέτο “Μακεδονία“.

Πιθανώς σε μια προσπάθεια να κρατηθούν κάποιες ισορροπίες, οι πρωταγωνιστές ανάφεραν επίσης πως η Μακεδονία είναι περιοχή της Ελλάδας, όπου γεννήθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος.

Πιθανώς σε μια προσπάθεια να κρατηθούν κάποιες ισορροπίες, οι πρωταγωνιστές ανάφεραν επίσης πως η Μακεδονία είναι περιοχή της Ελλάδας, όπου γεννήθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος.

Σύμφωνα με την πλοκή του επεισοδίου, Ελλάδα και Σκόπια εμφανίζονται να… τα έχουν βρει στο ζήτημα της ονομασίας και τα Σκόπια να είναι ένα βήμα πριν ονομαστούν “Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας” (!!!) και να ενταχθούν στην ΕΕ.

Κάποιοι που δεν επιθυμούν να βρεθεί λύση για κερδοσκοπικούς λόγους σύμφωνα με τους φαντασιόπληκτους Αμερικάνους, απαγάγουν την κόρη επιφανούς Έλληνα επιχειρηματία και τον εκβιάζουν να δολοφονήσει δύο Σκοπιανούς διπλωμάτες. Η συνέχεια στο βίντεο που ακολουθεί.

Tμήμα Ειδήσεων – History-of-Macedonia.com

 

Related posts:

Want more of this? See these Posts:

  1. ΠΓΔΜ: Μεθυσμένος προσπάθησε να πετάξει μολότοφ στην αμερικανική πρεσβεία
  2. Μαζάουερ: πολιτικά ανίσχυρη η Ελλάδα στο μακεδονικό
  3. Συνένοχη η Διεθνής Αμνηστία στην εξαφάνιση και στην δολοφονία του Βάσκο!
  4. Θα αναγνωρίσετε μακεδονικό έθνος, κ. Παπανδρέου;
  5. Κοντά στους τρομοκράτες που κτύπησαν με το RPG-7 την αμερικανική πρεσβεία;
Comments