ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΓΙΑ ΜΗ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΓΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ

Ο Γκρούεφσκι βλέπει παντού εχθρούς

 

 Γκρουεφσκι

Ευθύνες στη διεθνή κοινότητα, τις μεγάλες δυνάμεις, την Ελλάδα, την αντιπολίτευση, την οικονομική κρίση κ.α. επιρρίπτει ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Ν. Γκρούεφσκι για το γεγονός ότι η ΠΓΔΜ παραμένει εκτός ΝΑΤΟ και για μία ακόμη φορά δεν μπόρεσε να αποσπάσει από την ΕΕ απόφαση για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Σε πραγματικά δύσκολη θέση, ο κ. Γκρούεφσκι, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ντνέβνικ, ανακαλύπτει ξαφνικά ότι υπάρχει πίεση στη χώρα του για το θέμα της ονομασίας, αλλά αρνείται πεισματικά να παραδεχθεί την οποιαδήποτε δική του ευθύνη για το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η ΠΓΔΜ.

Απροθυμία

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η διεθνής κοινότητα δεν ασκεί πίεση στην Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης, ούτε οι μεγάλες δυνάμεις έχουν τέτοια διάθεση, όπως παραδέχτηκε, ενώ ευχαρίστησε άλλες χώρες που προσπαθούν «να βοηθήσουν και να κρατήσουν το ζήτημα στην επικαιρότητα… ».

Στις αιτίες για το αδιέξοδο στην ευρωατλαντική πορεία της ΠΓΔΜ ο κ. Γκρούεφσκι καταγράφει την ισχυρή ελληνική Διασπορά, την ενασχόληση των μεγάλων δυνάμεων με τα δικά τους ή τα διεθνή προβλήματα και συγκρούσεις, την απροθυμία των εταίρων για διεύρυνση της ΕΕ, και ανακαλύπτει και τον εσωτερικό εχθρό, δηλώνοντας ότι ευθύνεται η έλλειψη εσωτερικής ενότητας και από το γεγονός ότι η αντιπολίτευση υποστηρίζει τις ελληνικές θέσεις!

Εντελώς αμετανόητος και χωρίς καμία διάθεση αυτοκριτικής, ο κ. Γκρούεφσκι έστειλε το μήνυμα ότι «το μόνο που δεν μπορεί κανείς να αφαιρέσει είναι η… μακεδονική ψυχή».

Έθνος , Νίκος Μελέτης

Related posts:

Comments