Γκρούεφσκι : Πρότυπό του ο διάλογος ανάμεσα σε … Βελιγράδι και Πρίστινα !

 

Γκρουεφσκι  Γκρούεφσκι : Πρότυπό του ο διάλογος ανάμεσα σε … Βελιγράδι και Πρίστινα !

Με κάθε ευκαιρία, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, επαναλαμβάνει, ξανά και ξανά, πως βαθύτατη επιθυμία του είναι να συνομιλήσει, σε επίπεδο πρωθυπουργών, απ’ ευθείας με τον Αντώνη Σαμαρά για το ζήτημα του ονόματος της χώρας του. 

 

Και αυτό παρ’ ότι έλαβε σαφή απάντηση από το μέγαρο Μαξίμου ότι κάτι τέτοιο δεν… πρόκειται να συμβεί, καθώς είναι σε εξέλιξη η διαδικασία για την εξεύρεση λύσης υπό την εποπτεία του ΟΗΕ.

 

Σε χθεσινές δηλώσεις του, ο Γκρούεφσκι ανέφερε ότι ο διάλογος ανάμεσα σε Αθήνα και Σκόπια παραμένει στάσιμος, σε ένα πρόβλημα που κρατά πάνω από 23 χρόνια! Και την ευθύνη, βεβαίως, σύμφωνα με τον ίδιο, φέρει η Αθήνα.

 

Φρόντισε όμως αυτή τη φορά να αποκαλύψει ποιο είναι το πρότυπό του, προκειμένου να βρεθεί λύση και μάλιστα σύντομα: ο διάλογος ανάμεσα σε Βελιγράδι και Πρίστινα !

 

Ελευθεροτυπία , 12 Αυγούστου

Related posts:

Want more of this? See these Posts:

  1. Γκρτσεβ: “Παρόμοια τεράστια αγάλματα με αυτό του Αλέξανδρου βρίσκονται μόνο σε Δικτατορίες, σε Φασιστοειδή καθεστώτα και τα τελευταία ήταν του Σαντάμ Χουσείν”
  2. Τα Σκόπια ανάμεσα στις πρώτες χώρες διακίνησης γυναικών και παιδιών που έχουν πέσει θύματα εμπορίου λευκής σαρκός με σκοπό την σεξουαλική εκμετάλλευση, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του State Department
  3. Κοινή άσκηση ΗΠΑ-Τουρκίας ανάμεσα σε Κρήτη και Κύπρο
  4. Βίντεο : Άγριο Ξύλο ανάμεσα σε Κούρδους και Τούρκους στο Παρίσι
  5. Σκόπια – Κατάργηση του απορρήτου σε Ιnternet και Κινητά για να διαφυλαχτεί η “Εθνική Κυριαρχία και Ακεραιότητα” της χώρας
Comments