Αυστραλία : Αλυτρωτικό ξέσπασμα

Australia

Νέο ξέσπασμα αλυτρωτισμού καταγόμενων από την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία Μακεδονίας εκδηλώθηκε στη Μελβούρνη σε διαδήλωση που οργανώθηκε έξω από το πολιτειακό κοινοβούλιο της Βικτώριας.

Οι διαδηλωτές υποστήριζαν ότι η Συνθήκη του Βουκουρεστίου «ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ!», όπως έγραφαν τα φανελάκια που φορούσαν αρκετοί. Υποστηρίζουν, δε, ότι η Μακεδονία μπορεί να «ενωθεί» υπό τη δικαιοδοσία της FYROM.

Μερικές εκατοντάδες διαδηλωτές απαίτησαν «συγγνώμη και αποζημίωση» «για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τους αντιμαχόμενους στους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912-1913 και στον Εμφύλιο Πόλεμο στην Ελλάδα το 1946-1949, για τις ιδιοκτησίες και τις ζωές «Μακεδόνων» που εκδιώχθηκαν βίαια και σκοτώθηκαν καθώς και για την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων και της πολιτιστικής κληρονομιάς στις κατεχόμενες περιοχές της Μακεδονίας» όπως υποστήριξαν.

Κεντρικό θέμα της διαμαρτυρίας ήταν «Πορεία για την Ενότητα» και ανάμεσα στα συνθήματα που επικράτησαν ήταν: «Η Θεσσαλονίκη θα γίνει ξανά πρωτεύουσά μας», «Όχι στο διαμελισμό της Μακεδονίας», «Συγγνώμη και αποζημιώσεις» κ.ά.

Οι διαδηλωτές υποστήριζαν ότι η Συνθήκη του Βουκουρεστίου «ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ!», όπως έγραφαν τα φανελάκια που φορούσαν αρκετοί.Υποστηρίζουν, δε, ότι η Μακεδονία μπορεί να «ενωθεί» υπό τη δικαιοδοσία της FYROM.

Στο μεταξύ, η Παμμακεδονική Ένωση Νέας Νότιας Ουαλίας ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία της Αυστραλίας για την πορεία και την διαδήλωσή και τις θέσεις αλυτρωτισμού των διαδηλωτών ζητώντας τους να τις καταδικάσουν.

 

NEOS KOSMOS  

 

Related posts:

Comments
SilentResident says:

Προτάσεις του SilentResident για να πιεστούν οι Σκοπιανοί να προβούν σε συμβιβασμό με την Ελλάδα για αλλαγή του ονόματός τους:

1) Υπερπτήσεις ελληνικών μαχητικών σκαφών πάνω από τα Μπίτολα (Μοναστήρι).

2) Ενθάρρυνση/προτροπή προς τους παράνομους μετανάστες για αλλαγή του μεταναστευτικού ρεύματος από Τουρκία->Ελλάδα->Ιταλία σε Τουρκία->Ελλάδα->Σκόπια. Τι καλύτερο από το να προκαλέσουμε μερικούς πονοκεφάλους στις Σκοπιανές Αρχές? Τι ωραία που θα είναι να βλέπεις την χώρα των Σκοπίων με τα 2 εκατομμύρια κατοίκων να φιλοξενεί 1 εκατ. μετανάστες… 🙂

3) Τριμερής συνάντηση ηγετών Αλβανίας, Βουλγαρίας και Ελλάδος στην Πέλλα, για την υπογραφή μνημονίου αλληλοκατανόησης για το Σκοπιανό Ζήτημα. Θα αποτελέσει σαφές μήνυμα ως προς τους Σκοπιανούς ότι και έχουμε την πραγματική Μακεδονία, και έχουμε τους εχθρούς τους (Βούλγαρους και Αλβανούς) με το μέρος μας..

4) Τοποθέτηση πινακίδων στα Ελληνοσκοπιανά σύνορα με τον Ήλιο της Βεργίνας, ώστε να ζηλεύουν και να σκάνε από το κακό τους οι Σκοπιανοί που λόγω της καταχώρησης από την Ελλάδα του Ήλιου της Βεργίνας στον παγκόσμιο οργανισμό WIPO, ως αποκλειστική πνευματική ιδιοκτησία της Ελληνικής Δημοκρατίας, μόνο η Ελλάδα επιτρέπεται να χρησιμοποιεί αυτό το σύμβολο. Το επίσημο Σκοπιανό κράτος απαγορεύεται να χρησιμοποιεί αυτό το παντεταρισμένο, πλέον, από την Ελλάδα, αρχαίο σύμβολο.
Οπότε στα σύνορα θα πέφτει πολύ γέλιο που ενώ εμείς θα επιδεικνύουμε προκλητικά τον Ήλιο της Βεργίνας, εκείνοι θα αφρίζουν από το κακό τους που δεν μπορούν. Κι αν τολμήσει το επίσημο Σκοπιανό κράτος να χρησιμοποιήσει το κατοχυρωμλενο σύμβολο, η Ελλάδα θα έχει σίγουρη νίκη από τυχόν προσφυγή της κατά των Σκοπίων στο Διεθνές Δικαστήριο για μη-εξουσιοδοτημένη χρήση του Ήλιου.

5) Καιρός να δείξει η Ελλάδα τα δόντια στην Σερβία, που ενώ εμείς πάντα σταθήκαμε στο πλευρό των Σέρβων και α) δεν αναγνωρίσαμε το Κόσοβο ως ανεξάρτητο κράτος και β) η Ελληνική Εκκλησία στήριζε την Σερβική Εκκλησία με το να μην αναγνωρίζει την σχισματική “Μακεδονική” Εκκλησία, η Σερβία δυστηχώς δεν επέδειξε καμμία αλληλεγύη στα δικά μας προβλήματα με τους Σκοπιανούς.
Με τα δεδομένα αυτά, να ζητήσουμε η Σερβία να ανακαλέσει την αναγνώριση των Σκοπίων με το συνταγματικό τους όνομα, αλλιώς η Ελλάδα θα το ξανασκεφτεί να αναγνωρίσει το Κόσοβο ως κάτι περισσότερο από σκέτη επαρχία της Σερβίας και η Ελληνική Εκκλησία να αναγνωρίσει την αυτοκεφαλία της Σκοπιανής Εκκλησίας (εφόνσον δεν συντρέχει κίνδυνος από κάτι τέτοιο -- συνιστάται προσοχή!).

6) Να τεθεί ως προυπόθεση για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ όχι μόνο η αλλαγή της ονομασίας του κράτους τους, αλλά και η επαναφορά της πρώτερης ονομασίας για το διεθνές αεροδρόμιο των Σκοπίων και το κεντρικό αθλητικό στάδιο της πόλης των Σκοπίων, τα οποία μετονομάστηκαν σε Μέγας Αλέξανδρος και Φίλιππος Β’, αντίστοιχα, που για την Ελλάδα είναι εξαιρετικά προκλητικά. Το “Διεθνές Αεροδρόμιο Πέτροβετς” μου κάθεται ωραία σαν όνομα!

7) Την συγκέντρωση όλου του προπαγανδιστικού οπτικοακουστικού υλικού των Σκοπίων και την αποστολή του σε όλα τα μεγάλα διπλωματικά κέντρα του κόσμου, όπως Ουάσινγκτον, Παρίσι, Λονδίνο, Βρυξέλλες, και μάλιστα, αν είναι δυνατόν, όσο πιο δραματικοποιημένο και αποκρουστικό γίνεται, με στόχο τον περεταίρω διασυρμό τους. Είμαι σίγουρος ότι οι Χριστιανοδημοκρατικοί ηγέτες της Δυτικής Ευρώπης δεν θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα την άποψη των Σκοπιανών ότι ο Χριστός γεννήθηκε στα Σκόπια, αλλά ούτε και οι ακροδεξιές οργανώσεις της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας θα συμπαθήσουν ιδιαίτερα τους Σλάβους σαν μάθουν ότι οι Σλάβοι διεκδικούν την μητρότητα των Δυτικοευρωπαϊκών εθνών, ότι η Ευρώπη γεννήθηκε από τους Σκοπιανούς, που είναι δήθεν το αρχαιότερο έθνος σε όλη την Ευρώπη.,

8) Σκόπιμη παραμέληση του οδικού δικτύου μας κοντά στα σύνορα με τα Σκόπια. Αφού ένα εμπάργκο προς τα Σκόπια θα μείωνε την διεθνή συμπάθεια προς την Ελλάδα, τουλάχιστον έχουμε εναλλακτικές όπως αυτή. Δρόμοι με πολλές λακούβες, σίγουρα θα τσαντίσουν τους Σκοπιανούς που τόσο πολύ χρειάζονται το λιμάνι της Θεσσαλονίκης για την τροφοδοσία της χώρας τους με εμπορεύματα. Αθόρυβη αλλά αποτελεσματική τακτική διότι το κακό οδόστρωμα, με τον κατάλληλο τρόπο, μπορεί να καθυστερήσει δυσανάλογα τα μεγάλα φορτηγά.

9) Προληπτική κατοχύρωση/πατεντάρισμα όλων των εμπορικών ονομασιών προϊόντων από την Ελλάδα στις διεθνείς αγορές. Μακεδονικό Κρασί, Μακεδονικό Τυρί, Μακεδονικό Ψωμί, Μακεδονικά Φάρμακα, Μακεδονικό Λάδι…. Καιρός οι Σκοπιανοί να ξεμείνουν από επιλογές για το πώς να ονομάσουν τα προϊόντα που θα εξάγουν στο εξωτερικό. Γιατί όχι Λάδι Βαρντάρσκα? Γιατί όχι Σλαβικά Μακαρόνια? Και σίγουρα το “Κρασιά Σκουπί” μου ακούγονται κούλ 🙂

10) Διεθνή εκστρατεία για να στέλνονται στην Ελλάδα τυχόν αρχαιολογικά ευρήματα της αρχαίας Μακεδονίας που ανασκάφτηκαν παράνομα σε Σκοπιανό έδαφος και εστάλησαν παράνομα σε μουσεία του εξωτερικού. Εμείς έχουμε την δυνατότητα να διεκδικήσουμε τα ευρήματα όπου η Σκοπιανή κυβέρνηση δεν μπορεί.

11) Συνεργασία μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης και των Αλβανικών κομμάτων των Σκοπίων, και εγγυήσεις ότι στενή συνεργασία μεταξύ Αλβανών των Σκοπίων και Ελλήνων αξιωματούχων θα ωφελήσει τα μέγιστα, αφού η αποδόμιση του Σκοπιανού πρωθυπουργού κ. Γκρούεφσκι, αλλά και του κόμματός του, VMRO-DPMNE, καθώς και η δυσλειτουργία των Σκοπιανών Αρχών, θα ενισχύσει τους Αλβανούς και θα ξεμπλοκάρει την επίλύση του ζητήματος του ονόματος, αφού οι Σλάβοι είναι που κωλυσιεργούν εδώ και υποσκάπτουν την όλη διαδικασία υπό τον κύριο Μάθιου Νίμιτς του ΟΗΕ. Κάτι τέτοιο θα εξυπηρετήσει στο μέγιστο τα συμφέροντά μας για αποδυνάμωση των Σκοπίων και για έναν οριστικό συμβιβασμό.

12) Πιέσεις προς Τουρκία να πάψει την απροκάλυπτη στήριξη των Σκοπιανών σε βάρος της Ελλάδας, μέσω της υοθέτησης αντίστοιχων τακτικών από την Ελληνική κυβέρνηση: Έλληνες αξιωματούχοι να φωνάζουν (να κραυγάζουν, ακόμα καλύτερα) όπου κι αν ταξιδεύουν στο εξωτερικό, για τις γενοκτονίες που διέπραξε η Τουρκία σε βάρος της Αρμενίας. Καιρός να ακούσουν οι Τούρκοι λόγια στήριξης από τους Έλληνες για τους Αρμένιους όπως εμείς ακούμε συνέχεια τον Τούρκο Υπ.Εξ. κύριο Νταβούτογλου να φωνάζει περιχαρής “πόσο αγαπάει την ‘Μακεδονία’ των Σκοπίων κι ότι η Ελλάδα είναι κακός γείτονας που εμποδίζει την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ”.

Και μάλιστα, γιατί όχι, να αρχίσουμε κι εμείς προπαγάνδα σε βάρος των Σκοπίων. Κάτι τέτοιο δεν θα αρέσει αυτό στους Σκοπιανούς καθόλου. Γιατί είναι χτύπημα κάτω από την μέση. Σαν ένα πιάτο που τρώγεται κρύο, όπως η εκδίκηση.