Σκόπια : Αλλάζουν οι πρέσβεις της χώρας σε Ελλάδα και ΗΠΑ

 

 

skopia Σκόπια : Αλλάζουν οι πρέσβεις της χώρας σε Ελλάδα και ΗΠΑ

 

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ ενέκρινε τον κατάλογο με τους 25 νέους πρέβεις της χώρας που πρότεινε το υπουργείο Εξωτερικών και απομένει η ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών για την τοποθέτησή τους, αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων.

Ο εν λόγω κατάλογος περιλαμβάνει αλλαγές των πρέσβεων της ΠΓΔΜ σε Αθήνα και Ουάσιγκτον. Ο επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της ΠΓΔΜ στην Αθήνα Σάσο Στέφκοφ αναμένεται να αντικατασταθεί από τον Ντάρκο Ανγκέλοφ, πρέσβη της ΠΓΔΜ στη Βουδαπέστη.

Επίσης, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, αρμόδιος για ζητήματα ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης, Βάσκο Ναουμόφσκι αναμένεται να τοποθετηθεί πρέσβης στην Ουάσιγκτον, αντικαθιστώντας τον Ζόραν Γιόλεφσκι. Για την ώρα, δεν διευκρινίζεται εάν ο κ. Ναουμόφσκι θα αναλάβει παράλληλα και εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ στις διαπραγματεύσεις στον ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας, αντικαθιστώντας τον κ. Γιόλεφσκι.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου των Σκοπίων, στον κατάλογο νέων πρέσβεων που ενέκρινε ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ περιλαμβάνεται η τοποθέτηση του πρώην υπουργού Εξωτερικών της χώρας Αντόνιο Μιλόσοσκι ως πρέσβη στην Κροατία, ενώ ο πρέσβης της ΠΓΔΜ στη Χάγη και πρώην εκπρόσωπος της χώρας στις διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας Νίκολα Ντιμιτρόφ θα τοποθετηθεί πρέσβης στη Μόσχα.

 ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Related posts:

Want more of this? See these Posts:

  1. Σκόπια – Κατάργηση του απορρήτου σε Ιnternet και Κινητά για να διαφυλαχτεί η “Εθνική Κυριαρχία και Ακεραιότητα” της χώρας
  2. ΥΠΕΞ: Διάψευση δημοσιευμάτων ελληνικού και σκοπιανού τύπου σχετικά με ζήτημα ονομασίας ΠΓΔΜ και έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της χώρας αυτής με την ΕΕ
  3. Διανοούμενοι της ΠΓΔΜ καλούν σε Δράση Εναντίον της Αρχαιοποίησης της χώρας τους
  4. Οι Σκοπιανοί δεν αποσύρουν την Εγκυκλοπαίδεια και αλλάζουν μόνο τις αναφορές της για Αλβανούς!!!
  5. ΑΘΗΝΑ Η αρχαιολογική παραγωγή της Μακεδονίας και της Θράκης σε μία ημερίδα
Comments