Βεργίνα : Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2013

Από την Παρασκευή 27 έως και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013, το Μουσείο Βασιλικών Τάφων των Αιγών συμμετέχει σ' αυτή την ευρωπαϊκή γιορτή με εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ξεναγήσεις και δωρεάν είσοδο για το κοινό.

 

_larnaka

Το Μουσείο των Βασιλικών Τάφων Αιγών συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, ένα πρόγραμμα του Συμβουλίου της Ευρώπης που υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

“Ευρώπη, μια κοινή κληρονομιά” είναι το μήνυμα που το πρόγραμμα θέλει να περάσει στο κοινό, δηλαδή την αναζήτηση μιας κοινής ευρωπαϊκής ταυτότητας μέσα από την προβολή των πολιτιστικών ιδιαιτεροτήτων κάθε λαού. Φέτος, η ευρωπαϊκή αυτή γιορτή έχει θέμα τα «Πρόσωπα του Χρόνου», και θα λάβει χώρα από την Παρασκευή 27 έως και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου.

Η Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου είναι αφιερωμένη σε εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές τάξεις. Στο Μουσείο των Βασιλικών Τάφων Αιγών, τα παιδιά του δημοτικού θα μπορούν να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μνήμη και Ηρωϊκός Χρόνος». Μέσα σε δύο περίπου ώρες, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τους μύθους που κρύβονται στα εκθέματα του Μουσείου, μέσα από εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη και θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις.

Στο δελτίο τύπου που επισυνάπτεται παρουσιάζονται όλες οι δράσεις της ΙΖ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και της 11ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων που προγραμματίζονται για το εορταστικό αυτό τριήμερο.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις δράσεις του τριήμερου εορτασμού, ή να πάρουν περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά.

Μουσείο Βασιλικών Τάφων Αιγών (Βεργίνα): 23310 92347

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα διεξαχθεί την Παρασκευή 27/9 για περιορισμένο αριθμό σχολικών τάξεων (έως τρεις), με μέγιστο αριθμό μαθητών ανά τάξη τους 25. Κάθε μαθητής χρειάζεται να έχει μαζί του μια επιφάνεια να ακουμπά το φύλλο εργασίας (πχ ντοσιέ), και μια κασετίνα με μολύβι, σβήστρα, ξύστρα και χρώματα (ξυλομπογιές ή μαρκαδόρους).

δελτίο τύπου ευρωπαϊκές ημέρες πολιτιστικής κληρονομιάς

Related posts:

Comments