ΗΠΑ : Νέος γύρος διαπραγματεύσεων

Νέος γύρος διαπραγματεύσεων για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων

 

Nimi ΗΠΑ : Νέος γύρος διαπραγματεύσεων

Ο Μάθιου Νίμιτς, μετά την πρόσφατη επίσκεψή του σε Αθήνα και Σκόπια, σχεδιάζει να καλέσει στη Νέα Υόρκη τους εκπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ για νέο γύρο διαπραγματεύσεων.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων στην έδρα του ΟΗΕ, ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μάρτιν Νεζίρκι, ανέφερε ότι ο προσωπικός απεσταλμένος του ΓΓ του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, σχεδιάζει να καλέσει στη Νέα Υόρκη, εντός των επόμενων εβδομάδων, τους διαπραγματευτές των δύο πλευρών.

Ο εκπρόσωπος εξέφρασε την ελπίδα του Γ.Γ. ότι «οι συζητήσεις αυτές θα προετοιμάσουν το έδαφος για σοβαρές διαπραγματεύσεις, με στόχο να βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή επίλυση στο ζήτημα του ονόματος».

Ο κ. Νεζίρκι επισήμανε ότι ο Γενικός Γραμματέας συναντήθηκε την Κυριακή με τον αντιπρόεδρο και υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας και θα συναντηθεί, αργότερα εντός της εβδομάδας, με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, και πρόσθεσε ότι μια λύση στο αποκαλούμενο ως ζήτημα του «ονόματος» είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών, αλλά και της περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων συνολικά, όπως είπε.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Related posts:

Want more of this? See these Posts:

  1. ΥΠΕΞ: Διάψευση δημοσιευμάτων ελληνικού και σκοπιανού τύπου σχετικά με ζήτημα ονομασίας ΠΓΔΜ και έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της χώρας αυτής με την ΕΕ
  2. Σε έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ το 2010 προσβλέπει η ΠΓΔΜ
  3. Τα Σκόπια δεν θα λάβουν ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ
  4. Βασίλης Κασκαρέλης, ο νέος Πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ
  5. Ημερομηνία έναρξης διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ το Δεκέμβριο ζητά η Ευρωβουλή
Comments