Δημοσιογράφος Barry Wood : Ατύχημα της… ιστορίας οι Σκοπιανοί !!!

Προσβολή να χρησιμοποιούν το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και να κυνηγάνε μια κάλπικη ταυτότητα...

wood_huff

Ο δημοσιογράφος Barry Wood δημοσίευσε στην Huffington Post ένα καυστικό άρθρο για το ζήτημα της Ονομασίας των Σκοπίων, με τίτλο “Θεσσαλονίκη – η καρδιά της Μακεδονίας” (Thessaloniki – Heart of Macedonia).

Αν και προσπαθεί αρχικά να ρίξει ευθύνες και στις δύο πλευρές,  ο γνωστός δημοσιογράφος σημείωσε στο άρθρο του το προφανές.

Οι Σλάβομακεδόνες – όπως τους αποκάλεσε – έχουν μόνο γεωγραφική σχέση με τους αρχαίους Μακεδόνες, των οποίων ο πιο διάσημος γιος, ο Μέγας Αλέξανδρος, πέθανε εκατοντάδες χρόνια πριν οι Σλάβοι καταφθάσουν στα Βαλκάνια.

Είναι προσβολή η χώρα τους να ονομάζουν το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας τους, με το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Κυνηγώντας μια κάλπικη ταυτότητα, τα Σκόπια έφτιαξαν αγάλματα σε μια Ελληνόφωνη φυλή της οποίας δεν έχει καταγωγή.

Στην συνέχεια προτείνει ως λύση το Βόρεια Μακεδονία (Northern Macedonia). Δηλώνει πως η καρδιά της Μακεδονίας θα είναι στο βόρειο μέρος της Ελλάδας και μόνο ένα… ατύχημα της ιστορίας κατέληξε το νότιο τμήμα της Γιουγκοσλαβίας να έχει το ίδιο όνομα.

Το άρθρο όπως είναι φυσικό έκανε έξαλλους τους Σκοπιανούς. Ο πρόεδρος της οργάνωσης “UMD” από την Σκοπιανή διασπορά πήγε να του…ζητήσει τον λόγο στο twitter.

Δυστυχώς  για τον ίδιο και όπως θα δείτε παρακάτω, κατάφερε να γίνει δημόσια ρεζίλι με την παρέμβαση μας.

Εκτός από το γεγονός πως απόδειξε πως δεν έχει την παραμικρή σχέση με την ιστορία, μόλις του βάλαμε να…μεταφράσει μια επιγραφή από έναν αρχαίο Μακεδόνα, εξαφανίστηκε κακήν κακώς.

koloski_wood

 

Τμήμα Ειδήσεων | History-of-Macedonia.com

Related posts:

Comments