Τα Σκόπια μέλος του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ (UNHRC)

un_general_assemply

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αναμένεται αργά σήμερα να εκλέξει 14 μέλη για το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Ανάμεσα τους η Κίνα, Σαουδική Αραβία, Βιετνάμ, πΓΔΜ, Μαλδίβες, Γαλλία και Μεγ. Βρετανία αναμένονται να εκλεχτούν από το συμβούλιο  για τις περιφέρειες τους.

Σαουδική Αραβία, Κίνα, Βιετνάμ θα είναι υποψήφιες για 4 θέσεις στο γκρουπ των χωρών Ασίας-Ειρηνικού. Ρωσία και πΓΔΜ για δύο θέσεις στο γκρουπ των ΑνατολικοΕυρωπαϊκών χωρών και  τέλος Γαλλία, Βρετανία θα είναι υποψήφιες για 2 θέσεις στο γκρουπ των ΔυτικοΕυρωπαϊκών χωρών.

Tο Συμβούλιο  Aνθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ οφείλει να διεξάγει τακτικές εκθέσεις για τις επιδόσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των χωρών, αρχής  γενομένης  από τα  μέλη του.

Εν τω μεταξύ, διεθνείς οργανώσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αντιδρούν σθεναρά στην εκλογή της Κίνας, Ρωσίας, Σαουδικής Αραβίας και Βιετνάμ.

Πολλά ερωτηματικά προκαλεί φυσικά και η εκλογή της πΓΔΜ, ειδικά με την συστηματική καταπάτηση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην χώρα, ηοποία συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό ως τις ημέρες μας.

Επιπλέον το History-of-Macedonia.com σας παρουσιάζει την επίσημη υποψηφιότητα της πΓΔΜ για την εκλογή της ως μέλος στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

http://www.un.org/en/ga/search/view_doc.asp?symbol=A/68/93

Όπως είναι φανερό η γειτονική χώρα δεν σέβεται καν τους θεσμούς και διατάξεις του ΟΗΕ, τους οποίους έχει συμφωνήσει και η ίδια. Επιμένει να  τους παραβιάζει ασύστολα ονομάζοντας προκλητικά την χώρα της σε επίσημα έγγραφα του ΟΗΕ ως “Δημοκρατία της Μακεδονίας”.

Τμήμα Ειδήσεων | Ηistory-of-Macedonia.com

 

Comments