Νάουσα : Σχολείο λέει «όχι» στο πετρέλαιο του Τζορτζ Σόρος

Τι απαντούν οι γονείς στο φιλοσκοπιανό μεγιστάνα

sxoleio

 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ  εθνικής αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας παρέδωσαν γονείς από τη Νάουσα στον μεγιστάνα Τζορτζ Σόρος. «Έχουμε αξιοπρέπεια, δεν θέλουμε ελεημοσύνη από τον Σόρος. Έχουμε κράτος και αυτό θα φροντίσει για να μην παγώσουν τα παιδιά μας στα σχολεία».

Με αυτά τα λόγια οι γονείς τονίζουν ότι δεν αποδέχονται την προσφορά του δισεκατομμυριούχου να δωρίσει πετρέλαιο για τη θέρμανση των σχολείων του δήμου. Δεν έχουν περάσει δύο εβδομάδες από τότε που μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί βγήκαν  στους δρόμους, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις ελλείψεις στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Παρά τα προβλήματα, όμως, δηλώνουν υπερήφανοι που είναι Μακεδόνες και δεν μπορούν να δεχτούν την προσφορά που κάνει ένας άνθρωπος με φιλοσκοπιανές θέσεις.

 

«Ειδικά από αυτόν»

 «Δεν θέλουμε χορηγίες από κανέναν, ειδικά , από τον Τζορτζ Σόρος , που έχει εκφράσει  απόψεις υπέρ των Σκοπίων. Μπορεί να έχουμε προβλήματα λόγω της κρίσης, υπάρχει όμως κράτος και όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε  για να αγοράσουμε πετρέλαιο» τονίζει στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων Νάουσας Μανόλης Γαλίτης.

Εκφράζει παράλληλα υποψίες ότι πίσω από τη χορηγία ενδεχομένως να κρύβονται κινήσεις εντυπωσιασμού και υστεροβουλίες. «Ο Σόρος διαθέτει εννέα τόνους πετρέλαιο για 54 σχολεία» εξηγεί και τονίζει ότι για τη χειμερινή περίοδο για κάθε σχολείο χρειάζονται από 7 έως 13 τόνοι πετρέλαιο.

«Πιστεύουμε ότι ο κ. Σόρος μπορεί να αναμένει κάποια ανταλλάγματα για αυτή την προσφορά. Δεν τη δεχόμαστε , δεν θέλουμε να αναμείξουμε τα παιδιά μας σε τέτοιες υποθέσεις» σημειώνει ο κ.Γαλίτης.

Προσθέτει ότι η δωρεά έγινε μέσω του Δήμου Νάουσας, ο οποίος την αποδέχθηκε, με το σκεπτικό ότι πρόκειται για πρόγραμμα του ιδρύματος του μεγιστάνα που αφορά κι άλλα σχολεία σε όλη την Ελλάδα.

 δημοκρατία

Related posts:

Comments