Παρουσίαση νομισμάτων από τα ελληνικά βασίλεια της Βακτρίας και της Ινδίας

Έκθεση στο Νομισματικό Μουσείο - Ιλίου Μέλαθρον

 

parousiasi nomismaton apo ta ellinika basileia tis baktrias kai tis indias Παρουσίαση νομισμάτων από τα ελληνικά βασίλεια της Βακτρίας και της Ινδίας 

Την Τρίτη 11 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα, στο Νομισματικό Μουσείο, στην αίθουσα των Εσπερίδων του Ιλίου Μελάθρου, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη του Dr Osmund Bopearachchi, Καθηγητή των Πανεπιστημίων Σορβόννης και Μπέρκλεϋ.

Η διάλεξη του Καθηγητή, ο οποίος είναι και διευθυντής του τμήματος Αρχαιολογίας «Ελληνισμός και Πολιτισμοί της Ανατολής» του Γαλλικού Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (CNRS-ENS), θα φέρει τον τίτλο «Unique  Coins  issued  by  the  Greeks  in  Bactria  and  India».

Θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης «Τα ελληνικά βασίλεια της Βακτρίας και της Ινδίας», που συνδιοργανώνεται από το Νομισματικό Μουσείο και τη Νομισματική Συλλογή της Alpha Bank.

 parousiasi nomismaton apo ta ellinika basileia tis baktrias kai tis indias2 Παρουσίαση νομισμάτων από τα ελληνικά βασίλεια της Βακτρίας και της Ινδίας

Στην έκθεση – που θα διαρκέσει έως τις 16 Ιουνίου – παρουσιάζονται οι σημαντικότερες νομισματικές εκδόσεις των ηγεμόνων των βασιλείων της Βακτρίας και της Ινδίας, κατά την ελληνιστική εποχή, έναν περίπου αιώνα μετά το θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Οι ελληνικές επιγραφές, τα σύμβολα και οι παραστάσεις που κοσμούν τις όψεις των νομισμάτων αποτελούν αψευδείς μαρτυρίες ενός ελληνικού πολιτισμού που αναπτύχθηκε στα βάθη της Ασίας, τόσο μακριά από τη Μεσόγειο, έχοντας ενσωματώσει στοιχεία από τις τοπικές κοινωνίες.

Πληροφορίες

Νομισματικό Μουσείο – Ιλίου Μέλαθρον, Πανεπιστημίου 12. Τηλ.: 210 363 2057.

 

Ινφογνώμων Πολιτικά , Ναυτεμπορική

Related posts:

Want more of this? See these Posts:

  1. ΕΠΣΕ: Aπομάκρυνση ευαγγελίου και εικόνων από τα ελληνικά δικαστήρια
  2. Ενας θησαυρός νομισμάτων από τα Άβδηρα στην Αθήνα
  3. Η Αίγυπτος μιλάει μέσω παπύρων και νομισμάτων
  4. Οι λόγοι της εμπλοκής για την έκδοση Ψωμιάδη από τα Σκόπια
  5. Επιστημονικό Συνέδριο για τα 100 χρόνια από την Απελευθέρωση της Μακεδονiας
Comments