Στήριξη του προέδρου του ΕΛΚ στον Γκρούεφσκι

gourounovatsa

 

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ζοζέφ Ντολ, με μήνυμά του εξέφρασε την υποστήριξη του ΕΛΚ προς το κόμμα VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι και τον υποψήφιο του κόμματος αυτού στις προεδρικές εκλογές Γκιόργκι Ιβάνοφ, ενόψει των διπλών εκλογών στην ΠΓΔΜ, στις 27 Απριλίου.

“Αγαπητοί φίλοι του VMRO-DPMNE, εξ ονόματός μου και εξ ονόματος ολόκληρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος χαίρομαι πολύ που σας αποστέλλω αυτό το μήνυμα στήριξης ενόψει των επικείμενων εκλογών.

Το VMRO-DPMNE είναι σεβαστό μέλος και εταίρος-κλειδί της ευρωπαϊκής οικογένειας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Μπορείτε να υπολογίζετε στη στήριξή μας προς το κόμμα σας, τον πρόεδρο Ιβάνοφ και τον πρωθυπουργό Γκρούεφσκι για τις επικείμενες προεδρικές και βουλευτικές εκλογές” αναφέρει -μεταξύ άλλων- ο Ζοζέφ Ντολ σε οπτικοακουστικό μήνυμα του, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

“Υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Γκρούεφσκι και της κυβέρνησής του, η οποία είναι κυβέρνηση όλων των Μακεδόνων πολιτών, απελευθερώσατε την οικονομία σας, διατηρήσατε την πειθαρχία στα δημόσια οικονομικά και ξεπεράσατε την καταιγίδα που προκλήθηκε από την παγκόσμια οικονομική κρίση… Μελλοντικά, θα καταλάβετε τη θέση σας στην καρδιά της Ευρώπης ως πλήρες μέλος της Ε.Ε. διαμοιραζόμενοι δίπλα στα άλλα κράτη-μέλη τη σταθερότητα και την ευημερία της Ε.Ε. Δεσμεύομαι στο πλευρό του Νίκολα Γκρούεφσκι να κάνω αυτό το όνειρο πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που θα προσφέρει ένα καλύτερο μέλλον για τους νέους Μακεδόνες” προσθέτει ο  Ντολ στο μήνυμά του.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο μήνυμά του αυτό αναφέρεται στην ΠΓΔΜ ως “η χώρα σας”, χωρίς να την κατονομάζει. Ωστόσο, αναφερόμενος στους πολίτες της ΠΓΔΜ, ο κ. Ντολ χρησιμοποιεί δύο φορές τη λέξη ‘’ Μακεδόνες’’.

Την Κυριακή 27 Απριλίου διεξάγονται στην ΠΓΔΜ πρόωρες βουλευτικές εκλογές και ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Related posts:

Comments