Σκόπια : Εντονότατη κριτική κατά Γκρούεφσκι

 

Erwan Fouere Σκόπια : Εντονότατη κριτική κατά Γκρούεφσκι

Έντονη κριτική στη διακυβέρνηση της πΓΔΜ από το κόμμα VMRO- DPMNE ασκεί ο πρώην ειδικός απεσταλμένος της Ε.Ε και επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στη χώρα αυτή, Εργουάν Φουερέ.

Στο δημοσίευμα της διαδικτυακής πύλης Εuractiv, αναφέρει ότι σε αντίθεση με τον ορισμό της Δημοκρατίας, όπως παρατίθεται στο λεξικό της Οξφόρδης, « μία Πολιτεία που κυβερνάται από όλους τους πολίτες, άμεση ή αντιπροσωπευτική, μια μορφή κοινωνίας που αγνοεί τις κληρονομικές ταξικές διακρίσεις και ανέχεται τις απόψεις που μειοψηφούν», το κόμμα VMRO- DPMNE εφαρμόζει μια δική του εκδοχή, η οποία θα μπορούσε να περιγραφεί ως μια πολιτεία όπου η κυβέρνηση ελέγχει όλα τα επίπεδα εξουσίας, συμπεριλαμβανομένου του δικαστικού κλάδου και της εκλογικής διαδικασίας, δεν ανέχεται απόψεις που μειοψηφούν ή διαφωνούν και χρησιμοποιεί το φόβο και τις απειλές για να ασκήσει εξουσία επί της κοινωνίας.

Η αξιολόγηση των εκλογών ως « σκανδιναβικού τύπου» από την κυβέρνηση Γκρούεφσκι βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την έκθεση του ΟΑΣΕ, γεγονός που καταδεικνύει ότι η κυβέρνηση λειτουργεί με δικούς της κανόνες. Οι εκτιμήσεις όλων των διεθνών οργανισμών ομόφωνα επισημαίνουν τη σοβαρότητα της κατάστασης στη χώρα.

Ο πολιτικός διάλογος μεταξύ των κομμάτων είναι σχεδόν ανύπαρκτος, οι δημόσιοι υπάλληλοι κατηγορούνται για εκφοβισμό, οι εθνοτικές εντάσεις επιδεινώνονται, το κλίμα μισαλλοδοξίας στην κοινωνία εντείνεται, ενώ τα μέσα ενημέρωσης είναι πλήρως ελεγχόμενα, με αποτέλεσμα η χώρα να έχει τη χαμηλότερη βαθμολογία στην ελευθερία του Τύπου από όλα τα κράτη των Βαλκανίων.

Η Ναυτεμπορική

Related posts:

Want more of this? See these Posts:

  1. Απόλυση κορυφαίου δημοσιογράφου στα Σκόπια για…κριτική στον Γκρούεφσκι
  2. Σκόπια: Βολές κατά Γκρούεφσκι για τον «εξαρχαϊσμό»
  3. Σκληρή κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Γκρούεφσκι
  4. Νέα επίθεση Γκρούεφσκι κατά Ελλάδας για το όνομα των Σκοπίων
  5. Σκόπια κατά Ελλάδας στη Χάγη
Comments