Σκόπια : Κλιμακώνεται η πολιτική αντιπαράθεση μετά την παραίτηση βουλευτών

Z_Zaev

Κλιμακώνεται η πολιτική αντιπαράθεση στην ΠΓΔΜ μετά την παραίτηση των βουλευτών του συνασπισμού της αντιπολίτευσης υπό την Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM) του Ζόραν Ζάεβ.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι με την ενέργειά της αυτή υπονομεύει τα συμφέροντα της χώρας, καθώς, όπως ανέφερε, δημιουργείται μία αρνητική εικόνα η οποία μπορεί να έχει επιπτώσεις στην ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ προς την Ε.Ε.

«Η απόφαση αυτή (σ.σ. για την παραίτηση των βουλευτών της αντιπολίτευσης) ενδέχεται να οδηγήσει στην άρση της σύστασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Πιστεύω ότι εάν η χώρα απολέσει τη σύσταση, τότε ο Ζόραν Ζάεβ θα είναι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο. Πρόκειται για μία καταστροφική πολιτική της ηγεσίας της αντιπολίτευσης, η οποία αποδοκιμάζεται από τους πολίτες της χώρας» σημείωσε ο κ.Γκρούεφσκι.

Άμεση ήταν η αντίδραση της αντιπολίτευσης, η οποία ανέφερε ότι ο κ.Γκρούεφσκι, στα οχτώ χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία, προκάλεσε ανεπανόρθωτη ζημιά στη χώρα και φέρει την αποκλειστική ευθύνη για τη στασιμότητα στην ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ.

Υπενθυμίζεται ότι οι 33 από τους 34 βουλευτές του αντιπολιτευόμενου συνασπισμού στην ΠΓΔΜ παραιτήθηκαν, μετά την απόφαση της αντιπολίτευσης να μην αναγνωρίσει τα αποτελέσματα των εκλογών που διεξήχθησαν στη χώρα στις 27 Απριλίου.

Η αντιπολίτευση του Ζόραν Ζάεβ κατηγορεί τον Ν. Γκρούεφσκι για «απολυταρχικές πρακτικές» και ζητά τον σχηματισμό μίας μεταβατικής κυβέρνησης και τη διεξαγωγή νέων εκλογών στη χώρα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Related posts:

Comments