Βαρθολομαίος: Δεν πάω Σκόπια, αν δεν υπάρξει λύση

 

barth Βαρθολομαίος: Δεν πάω Σκόπια, αν δεν υπάρξει λύση

«ΟΧΙ» σε ενδεχόμενη επίσκεψή του στην ΠΓΔΜ είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον πρόεδρο της Βουλής των γειτόνων Τράικο Βελιάνοσκι στο Φανάρι, εάν δεν επιλυθεί το πρόβλημα ( σ.σ. μεταξύ των Ορθοδόξων Εκκλησιών της Σερβίας και της ΠΓΔΜ) !

Παράλληλα ο κ. Βαρθολομαίος έθιξε επίσης το ζήτημα του αρχιεπισκόπου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αχρίδας Ιωάννη, που έχει καταδικαστεί για υπόθεση κατάχρησης από δικαστήριο της ΠΓΔΜ.

Σημείωσε ότι στους εορτασμούς για την επέτειο των 1700 ετών από την έκδοση του διατάγματος των Μεδιολάνων, που πραγματοποιήθηκαν πέρυσι τον Οκτώβριο στη σερβική πόλη Νις, οι εκπρόσωποι της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας επανέλαβαν ότι το ζήτημα μεταξύ των Ορθοδόξων Εκκλησιών της Σερβίας και της ΠΓΔΜ σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με την απελευθέρωση του Αρχιεπισκόπου Ιωάννη.

Από την πλευρά του , ο κ.Βελιανόσκι εξέφρασε την πεποίθηση ότι μόνο μέσω του διαλόγου, της καλής θέλησης και του σεβασμού μπορεί να ξεπεραστεί κάθε διένεξη και να βρεθεί λύση σε κάθε ζήτημα.

δημοκρατία

Related posts:

Want more of this? See these Posts:

  1. ΠΓΔΜ: Ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, αποκλείει την ένταξη της χώρας στη συμμαχία, αν δεν βρεθεί λύση στο ζήτημα της ονομασίας
  2. «Χωρίς την Ελλάδα δεν υπάρχει λύση στο Σκοπιανό»
  3. Σκοπιανοί από Γευγελή : ” Oύτε τα Σκυλιά δεν θα μας έτρωγαν αν δεν ήταν οι Έλληνες “
  4. NIKOΛΑΣ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ: « Όσο θα είμαι στην εξουσία, δε θα υπάρξει λύση για το όνομα της Μακεδονίας»
  5. Πρ. Πρέσβης Αλ. Μαλλιάς σε Σκοπιανούς: Αδύνατον να έχουμε λύση του ζητήματος της Ονομασίας χωρίς αλλαγή Γλώσσας/Εθνικότητας
Comments