ΥΜΑΘ : Συνέδριο για τους θεσμούς στην Μακεδονία των Ελληνιστικών χρόνων

 

ΥΜΑΤΗ ΥΜΑΘ : Συνέδριο για τους θεσμούς στην Μακεδονία των Ελληνιστικών χρόνων

Τη διεξαγωγή συνεδρίου με θέμα «Οι θεσμοί στην Μακεδονία κατά τους Ελληνιστικούς χρόνους», διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη, το διάστημα 17-18 Ιανουαρίου του 2015, το υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Αυτό ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργος Ορφανός με τον Γ.Γ. Διαφάνειας, Γιώργο Σούρλα. «Με την από κοινού διοργάνωση του συνεδρίου, θέλουμε να αναδείξουμε ιστορικές πτυχές της δημοκρατικής λειτουργίας στην Μακεδονία, η οποία φαίνεται ότι προσφέρει πολλά και σήμερα και στο μέλλον», τόνισε ο κ. Ορφανός.

Από την πλευρά του, ο κ. Σούρλας δήλωσε ότι τα συμπεράσματα του επιστημονικού συνεδρίου θα παρουσιαστούν στην Αμφίπολη ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθεί και επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της περιοχής. «Το παγκόσμιο ενδιαφέρον συγκεντρώνεται γύρω από τη γενέτειρα γη του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά πως η καρδιά της Ελλάδος είναι η Μακεδονία», υπογράμμισε ο Γ.Γ. Διαφάνειας.

Related posts:

Want more of this? See these Posts:

  1. Γενοκτονία των ψευτο-Μακεδόνων διαφημίζουν οι Σκοπιανοί σε προσεχές συνέδριο της Διασποράς τους
  2. Δελτίο Τύπου της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ σχετικά με το συνέδριο των Σκοπίων στην Ουάσιγκτον για την ένταξη στο ΝΑΤΟ
  3. Σκληρά λόγια για την καταπάτηση των δικαιωμάτων στην ΠΓΔΜ
  4. Πανελλήνιο Αρχαιολογικό & Ιστορικό συνέδριο στην Έδεσσα
  5. Αλβανία: Ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ για τους Τσάμηδες
Comments