ΥΜΑΘ : Συνέδριο για τους θεσμούς στην Μακεδονία των Ελληνιστικών χρόνων
Τη διεξαγωγή συνεδρίου με θέμα «Οι θεσμοί στην Μακεδονία κατά τους Ελληνιστικούς χρόνους», διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη, το διάστημα 17-18 Ιανουαρίου του 2015, το υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Αυτό ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργος Ορφανός με τον Γ.Γ. Διαφάνειας, Γιώργο Σούρλα. «Με την από κοινού διοργάνωση του συνεδρίου, θέλουμε να αναδείξουμε ιστορικές πτυχές της δημοκρατικής λειτουργίας στην Μακεδονία, η οποία φαίνεται ότι προσφέρει πολλά και σήμερα και στο μέλλον», τόνισε ο κ. Ορφανός.
Από την πλευρά του, ο κ. Σούρλας δήλωσε ότι τα συμπεράσματα του επιστημονικού συνεδρίου θα παρουσιαστούν στην Αμφίπολη ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθεί και επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της περιοχής. «Το παγκόσμιο ενδιαφέρον συγκεντρώνεται γύρω από τη γενέτειρα γη του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά πως η καρδιά της Ελλάδος είναι η Μακεδονία», υπογράμμισε ο Γ.Γ. Διαφάνειας.
Related posts:
Latest posts by Stern (see all)
- Καλή Χρονιά – Happy New Year - December 31, 2022
- Το νέο στολίδι της Βεργίνας ανοίγει για το κοινό - December 22, 2022
- Οικουμενικό Πατριαρχείο: Αναγνωρίζει τη σχισματική εκκλησία των Σκοπίων - May 10, 2022
RECENT COMMENTS