Πρόκληση Σκοπίων με τον Μ. Αλέξανδρο

 

gruevski Πρόκληση Σκοπίων με τον Μ. Αλέξανδρο

Η ψύχωση των Σκοπιανών με τον Μέγα Αλέξανδρο αποκαλύφθηκε και πάλι με την ενέργειά τους να μετονομάσουν το συνεδριακό κέντρο των Σκοπίων, που λεγόταν Univerzalna Sala, σε «Mέγας Αλέξανδρος».

Σύμφωνα με τα σκοπιανά ΜΜΕ,το χαρακτηριστικό κτίριο της πρωτεύουσας της πΓΔΜ μετονομάστηκε 50 χρόνια μετά την κατασκευή του, καθώς κατασκευάστηκε μετά τον σεισμό στα Σκόπια ( 1963) με δωρεές πολλών χωρών.

Όπως είναι γνωστό, η κυβέρνηση Γκρούεφσκι τα τελευταία χρόνια έχει προχωρήσει σε πληθώρα μετονομασιών αεροδρομίων , σταδίων, δρόμων ,πλατειών, δίνοντας ονόματα προσωπικοτήτων της αρχαίας Μακεδονίας. Προχώρησε παράλληλα στην ύψωση υπερμεγέθων αγαλμάτων των Ελλήνων βασιλέων της Μακεδονίας , του Φιλίππου Β’ και του Αλεξάνδρου, που κοσμούν κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας.

Επίσης, το αεροδρόμιο των Σκοπίων έχει μετονομαστεί σε αεροδρόμιο « Μέγας Αλέξανδρος», το στάδιο της πόλης των Σκοπίων σε Αρένα «Φίλιππος Β’», ενώ η εθνική οδός που οδηγεί προς την Ελλάδα έχει μετονομαστεί σε Αυτοκινητόδρομος « Μέγας Αλέξανδρος».

δημοκρατία

Related posts:

Want more of this? See these Posts:

  1. Νέα πρόκληση των Σκοπίων με την ταινία “A Name is a Name”
  2. Φωτογραφίες από το μνημείο με τον Προμηθέα στα Σκόπια
  3. Προκαλούν τα Σκόπια φτιάχνοντας μνημείο με τον Ηλιο της Βεργίνας
  4. Νέο μνημείο – πρόκληση στα Σκόπια
  5. Νέα πρόκληση Σκοπιανών – Μετά τον Μ. Αλέξανδρο ετοιμάζουν και τεράστιο άγαλμα του Φιλίππου
Comments