Φωτογραφική έκθεση ευρημάτων από την ανασκαφή της Βεργίνας

 

sam   Φωτογραφική έκθεση ευρημάτων από την ανασκαφή της Βεργίνας

Την έκθεση Τέχνες και Τεχνουργήματα στην αρχαιότητα:Επιλεγμένα ευρήματα από τη βασιλική νεκρόπολη των Αιγών φιλοξενεί από χθες, Τετάρτη 14/1/2015, το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας- Θράκης.

Επιλεγμένες και σχολιασμένες φωτογραφίες χαρακτηριστικών ευρημάτων συγκροτούν μια εικαστική περιήγηση στο ανάκτορο, το θέατρο, την αγορά και το νεκροταφείο των Αιγών.

Στα εκθέματα περιλαμβάνονται και αναπαραγωγές, σε φυσικό μέγεθος, των δύο μνημειακών τοιχογραφιών από τους βασιλικούς τάφους της Μεγάλης Τούμπας: της ζωφόρου με το κυνήγι λιονταριού από τον τάφο του Φιλίππου Β’ και της Aρπαγής της Περσεφόνης από τον Άδη, που κοσμεί το εσωτερικό του λεγόμενου Τάφου της Περσεφόνης.

Την έκθεση διοργάνωσαν το Διεπιστημονικό Κέντρο Αρχαιολογικών Μελετών «Μανόλης Ανδρόνικος» του ΑΠΘ και η πανεπιστημιακή ανασκαφή της Βεργίνας, με πρωτοβουλία της διευθύντριάς της, αρχαιολόγου, ομότιμης καθηγήτριας του ΑΠΘ κ. Χρυσούλας Σαατσόγλου-Παλιαδέλη, και των συνεργατών της. Άρχισε τη διαδρομή της τον Νοέμβριο του 2013 από τις Βρυξέλλες, συστήνοντας στους βουλευτές και τους επισκέπτες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τα ευρήματα από την ανασκαφή στη Βεργίνα, με αφορμή τη συμπλήρωση 75 ετών από την έναρξή της.

sam 5809  Φωτογραφική έκθεση ευρημάτων από την ανασκαφή της Βεργίνας

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ (Μορκεντάου 1) ως τον Ιούνιο του 2015 και θα πλαισιώσει σειρά δράσεων με πυρήνα την αρχαιολογική επιστήμη και τη σχέση της με τη δημοσιογραφία.

Λειτουργεί τις καθημερινές από τις 10.00 έως τις 17.00 και κάθε Τετάρτη έως τις 20.00.

Related posts:

Want more of this? See these Posts:

  1. Ν. Ξυδάκης: «Η ανασκαφή να προσγειωθεί από την υπερβολή της δημοσιότητας»
  2. «Χορός» ευρημάτων κάτω από την Ακρόπολη
  3. Κόλαφος για τα Σκόπια η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων
  4. Αυστραλία: Ρεκόρ επισκεπτών για την έκθεση «2.000 χρόνια θησαυρών του Μεγάλου Αλεξάνδρου»
  5. Σκόπια : Ο Γκρούεφσκι χαιρέτισε την έκθεση της Επιτροπής και κάλεσε την Ελλάδα να υποστηρίξει την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της χώρας του με την ΕΕ
Comments