Σκόπια : Παραμένει έγκλειστος ο Αχρίδας

 

Axridos Iwannis1 Σκόπια : Παραμένει έγκλειστος ο Αχρίδας

«Φρένο» στην αποφυλάκιση του Αρχιεπισκόπου Αχρίδος Ιωάννη έβαλε την τελευταία στιγμή η εισαγγελία της ΠΓΔΜ, ασκώντας έφεση κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου Σκοπίων για την απελευθέρωση του. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης καταδικάστηκε πριν από τρία χρόνια σε κάθειρξη πεντέμισι ετών για υπεξαίρεση 250.000 ευρώ την περίοδο 1998-2002, όταν ήταν μητροπολίτης Βελεσσών και Παραβαρδαρίου της αυτοαποκαλούμενης Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Το 2005 χειροτονήθηκε Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος και εξαρχής αρνήθηκε να αναγνωρίσει την αυτοαποκαλούμενη Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία που αποσχίστηκε το 1967 από τους κόλπους του σερβικού Πατριαρχείου και κήρυξε το αυτοκέφαλο της.

O ίδιος θεωρεί ότι οι κατηγορίες είναι υποκινούμενες από τις Αρχές της ΠΓΔΜ και πως διώκεται για τις πεποιθήσεις του. Οι διώξεις εις βάρος του έχουν επικριθεί από διεθνείς οργανισμούς, ενώ την αποφυλάκισή του έχουν ζητήσει επανειλημμένα τόσο η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία όσο και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Η αποφυλάκιση του αναστέλεται μέχρι την εξέταση της έφεσης που άσκησε η εισαγγελία της γειτονικής χώρας.

δημοκρατία

Related posts:

Want more of this? See these Posts:

  1. Τους… ξύπνησε το greek-olympics, όμως παραμένει «Μακεδονία»
  2. Αλλάζει όνομα η εκκλησία των Σκοπίων
  3. Θρησκευτικός ηγέτης στα Σκόπια διώκεται λόγω πεποιθήσεων
  4. Σκόπια : Αποφυλακίζεται ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος;
  5. Στις 9 Μαϊου πιθανότατα αποφυλακίζεται ο Μάκης Ψωμιάδης
Comments