Νέο σκάνδαλο (με μίζες) Γκρούεφσκι

 

Macedonia News3 Νέο σκάνδαλο (με μίζες) Γκρούεφσκι

Σε ακόμα ένα σκάνδαλο, αυτή τη φορά για «μίζες» από κινέζικη εταιρία , εμπλέκεται ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι.

Ο αρχηγός του κόμματος της αντιπολίτευσης Σοσιαλδημοκρατική Ένωση Ζόραν Ζάεβ κατηγορεί τώρα τον Γκρούεφσκι ότι ζήτησε «μίζα» από την κινεζική κατασκευαστική εταιρία Sinohydro Corporation για υπογραφή συμβολαίων κατασκευής δύο αυτοκινητοδρόμων στη χώρα, χωρίς διαγωνισμό. Προτού καν κοπάσει το σκάνδαλο των υποκλοπών, σύμφωνα με το οποίο ο Ζ.Ζάεφ είχε στα χέρια του μαγνητοφωνημένες συνομιλίες που ενέπλεκαν την κυβέρνηση Γκρούεφσκι σε εξωθεσμικές συζητήσεις για το όνομα της χώρας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε στη δημοσιότητα σειρά άλλων τηλεφωνικών συνομιλιών μεταξύ του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι και του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Μίλε Γιανακίεφσκι, στις οποίες οι δύο άνδρες εμφανίζονται να συζητούν για να καθορίσουν το ύψος της « μίζας».

Ειδικότερα, στις συνομιλίες ο Μ.Γιανακίεφσκι φέρεται ότι προτείνει στον Ν.Γκρούεφσκι να ζητηθεί « μίζα» 5% επί του κόστους κατασκευής τουτέστιν 25.000.000 ευρώ.

δημοκρατία

Related posts:

Want more of this? See these Posts:

  1. «Ανακάλυψαν» ελληνικό δάκτυλο στο σκάνδαλο που απειλεί τον Γκρούεφσκι
  2. ΠΓΔΜ: Προετοιμασία για το νέο κύκλο διαλόγου
  3. Σκόπια : Το νέο κυβερνητικό σχήμα
  4. Νέο σκάνδαλο με Σκοπιανό διπλωμάτη που «διαφημίζει» αλυτρωτικό χάρτη της «Ενωμένης Μακεδονίας» !!
  5. Έφαγε «πόρτα» ο Γκρούεφσκι
Comments