VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)

News «Ναι» Γκρούεφσκι στη μεσολάβηση του Βελιγραδίου

Θετικός εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι για το ενδεχόμενο διαμεσολάβησης του προέδρου της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς, στο θέμα της ονομασίας.

«Η πρόθεση του κ. Τάντιτς είναι καλοπροαίρετη. Δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος πολιτικός ο οποίος επιθυμεί να βοηθήσει.

Πολλοί μέχρι σήμερα έχουν προσπαθήσει, όμως μόνο κάποιοι εξέφρασαν την επιθυμία τους να βοηθήσουν. Καθένας ο οποίος επιθυμεί να βοηθήσει είναι ευπρόσδεκτος», δήλωσε ο κ. Γκρούεφσκι, από την Ιερουσαλήμ, όπου πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη.

Μιλώντας, προχθές, στην ετήσια διάσκεψη των πρέσβεων της Σερβίας, στο Βελιγράδι, ο κ. Τάντιτς εξέφρασε την ετοιμότητα της χώρας του να μεσολαβήσει για την επίλυση της εκκρεμότητας μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, για το ζήτημα της ονομασίας, προσθέτοντας ότι η Σερβία επιθυμεί να αποτελέσει μέρος μίας λύσης και όχι, όπως στο παρελθόν, μέρος του προβλήματος.

Εξάλλου, ερωτηθείς για την αναφορά του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Γ. Παπανδρέου, ότι για να βρεθεί λύση στο ζήτημα της ονομασίας, η Ελλάδα και η ΠΓΔΜ πρέπει να συναντηθούν στη μέση του δρόμου και ότι η ελληνική πλευρά περιμένει από την ΠΓΔΜ να διανύσει την απόσταση που της αναλογεί, ο κ. Γκρούεφσκι είπε: «Ακουσα αυτή τη δήλωση και δεν θα ήθελα να την σχολιάσω πολύ. Εχω την εντύπωση ότι κάποιες φορές η Ελλάδα λέει αυτά που θέλουν να ακούσουν οι Βρυξέλλες και πράττει αυτά που οι πολίτες της επιθυμούν να δουν».

Πηγή: Naftemporiki.gr

«Ναι» Γκρούεφσκι στη μεσολάβηση του Βελιγραδίου, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Share and Enjoy:
  • JeQQ
  • blinkbits
  • BlinkList
  • blogmarks
  • Blue Dot
  • co.mments
  • connotea
  • del.icio.us
  • De.lirio.us
  • digg
  • DZone
  • Fark
  • feedmelinks
  • Gwar
  • kick.ie
  • Linkter
  • Netscape
  • ppnow
  • Reddit
  • Simpy
  • Slashdot
  • Spurl
  • StumbleUpon
  • Taggly
  • Facebook
  • Technorati
  • TailRank
  • Webride
  • YahooMyWeb
  • email
  • MySpace
  • Yahoo! Bookmarks

Want more of this? See these Posts:

  1. Clouds over Greece
  2. Συνομιλίες Δρούτσα με Μιλόσοσκι
  3. Παιχνίδια με το όνομα Μακεδονία, και το μέλλον της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της ΠΓΔΜ
Tags: , , , , , ,

This website uses IntenseDebate comments, but they are not currently loaded because either your browser doesn't support JavaScript, or they didn't load fast enough.

SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin

History Of Macedonia - Ιστορία της Μακεδονίας load time improved by PHP Speedy History Of Macedonia - Ιστορία της Μακεδονίας load time improved by PHP Speedy