2nkqc5j 6ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Μέγας Αλέξανδρος

Ο 6ος Διεθνής Μαραθώνιος “ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ” θα διεξαχθεί την Κυριακή 10 Απριλίου 2011 στη διαδρομή Πέλλα - Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, την ίδια μέρα θα διεξαχθούν και Αγώνες Δρόμου 5χλμ., 10χλμ. καθώς και 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων και Κοινωνικής Προσφοράς.

Επισκεφτείτε τον ιστοχώρο της Οργανωτικής Επιτροπής για περισσότερες πληροφορίες.

Ένας μεγάλος αγώνας “γεννήθηκε” το 2006.

Ο Μαραθώνιος, ένα αγώνισμα που χαρακτηρίζει όσο τίποτα άλλο το ανήσυχο πνεύμα ελευθερίας του Αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού, έρχεται κι αυτή τη φορά να δώσει το μήνυμα απ’ την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο.

Ο Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» συνδέει το παρελθόν με το παρόν, διασχίζοντας μέσα σε 42 χιλιόμετρα πάνω από 2500 χρόνια ιστορίας της Μακεδονίας και του Ελληνισμού.

Η Πέλλα, γενέτειρα και πρωτεύουσα του στρατηλάτη Αλεξάνδρου, αποτελεί την Αφετηρία του αγώνα και η Θεσσαλονίκη, τωρινή πρωτεύουσα της Μακεδονίας φιλοξενεί τον Τερματισμό των μαραθωνοδρόμων.

Ο Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» φιλοδοξεί να ακολουθήσει στο μέλλον την ένδοξη πορεία του αναδόχου του στο Διεθνές Αθλητικό Στερέωμα και να αποτελεί κάθε χρόνο σημείο αναφοράς ανάμεσα στο μεγάλο κοινό εκείνων που πιστεύουν στις κλασικές αξίες του αθλητισμού και του πολιτισμού.

”Alexander The Great” International Marathon

Want more of this? See these Posts:

  1. New ‘immortal’ exhibition on Alexander the Great
  2. The Marathon – 2500 years since
  3. ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ 490 Π.Χ.
  4. Macedonian 53rd Marathon Race in Philippi - Drama
  5. Λιτόχωρο: Ξεκίνησαν οι εργασίες του 10ου Παγκόσμιου Συνεδρίου των Παμμακεδονικών Ενώσεων και του 63ου Συνεδρίου της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ
Tags: , , , , , , , ,
One Response to “6ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος “Μέγας Αλέξανδρος””
  1. Συγγνώμη για το διαφορετικό θέμα.
    αντισυνταγματική έξωση Δρα Άρη Πουλιανού

    Γενίτσαροι επέδωσαν χθες νέα αντισυνταγματική (με φωτογραφική διάταξη) έξωση στον πολλαπλά δικαιωμένο συνιδρυτή Πανεπ. Πατρών-Ευρ. Ένωσης Ανθρωπολογίας, αντιπρόεδρο στο Παγκ. Συνέδριο Ανθρωπολογίας στο Τόκιο και πρόεδρο στο Πανευρ. Συνέδριο Ανθρωπολογίας στα Πετράλωνα Χαλκιδικής, Δρα Άρη Πουλιανό από το Ανθρωπολογικό Μουσείο (που έφτιαξε ο ίδιος) και το Σπήλαιο των Αρχανθρώπων (όπου είναι επιστημονικός υπεύθυνος με κρατική εντολή, ελλείψει αξιότερου), για να μην καταγγέλλει με τη συνεχή παρουσία του το φασιστικό κράτος, για τις καταστροφές στα σπήλαια Αλιστράτης-Διρού κ.α, και για την παράνομη άρνηση των γενιτσάρων να επιστρέψουν το ΚΛΕΜΜΕΝΟ από το ΑΠΘ κρανίο τού Αρχανθρώπου, τώρα μάλιστα που η ανθρωπότητα έχει ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη την ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ των Αρχανθρώπων, οι οποίοι χάρη σε αυτήν επιβίωσαν σε υπεραντίξοες συνθήκες.
    ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ παντού για το έγκλημα αυτών που “ξεχνούν” ότι σουλτάνος αφάνισε τους γενιτσάρους του το 1826: έτσι οι ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΙ τοκογλύφοι θα αλληλοφαγωθούν τώρα που τους τελειώνουν τα καύσιμα.
    http://www.aee.gr/hellenic/1st%20month/1st%20of%20month.html
    http://www.youtube.com/watch?v=0ghP9iStAxQ

  2.  
Leave a Reply