Σκόπια: Πρεσβεία και κέντρο της Cia;

Σύμφωνα με το παρόν δημοσίευμα και για το οποίο αναμένονται περισσότερες πληροφορίες στο εγγύς μέλλον, το εβδομαδιαίο περιοδικό Der Spiegel δημοσιεύει άρθρο με τον τίτλο:

«Fyrom πρεσβεία και κέντρο της CIA;»

Στα Σκόπια κατασκευάζεται υπό άκρα μυστικότητα η μεγαλύτερη αμερικανική πρεσβεία των Βαλκανίων. Εκτείνεται σε έκταση 11 εκταρίων ( 110 στρεμμάτων ) και σύμφωνα με τα σκοπιανά ΜΜΕ το τεράστιο κτιριακό συγκρότημα θα περιλαμβάνει επιπρόσθετα 10 με 15 υπόγειους ορόφους. Πρόσβαση στο εργοτάξιο έχουν μόνο η αρμόδια αμερικανική κατασκευαστική εταιρεία Brown & Root και εργάτες της σκοπιανής εταιρείας Grant, οι οποίοι έχουν υποχρεωθεί σε απόλυτη μυστικότητα. Η Grant στην δεκαετία του ’80 είχε κατασκευάσει και το υπόγειο καταφύγιο του Σαντάμ Χουσεϊν και φέρεται την άνοιξη του 2003, κατά την επίθεση στην Βαγδάτη, να έδωσε στην Ουάσινγκτον τα παλιά σχέδια που είχε στην κατοχή της. Η νέα πρεσβεία αναμένεται να κοστίσει συνολικά 100 εκατομμύρια δολάρια. Γύρω από το γιγάντιο νέο κτίσμα θα δημιουργηθεί μια μεγάλη ζώνη ασφαλείας. Οι αμερικανοί θέλουν να πείσουν τους τσιγγάνους Roma που ζουν στην περιοχή να αλλάξουν τόπο κατοικίας καταβάλλοντάς τους χρηματικές αποζημιώσεις. Στην Φυρομ κυκλοφορούν οι φήμες ότι στα Σκόπια δεν δημιουργείται μόνο μια διπλωματική αποστολή, αλλά επιπλέον το τοπικό κέντρο της CIA και το λογιστικό κέντρο για την στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στο Κόσοβο, στην Βουλγαρία και στη Ρουμανία. Η Φυρομ θεωρείται ως ιδιαίτερα πιστός σύμμαχος των ΗΠΑ.

Συμπληρώνω επίσης:

Η εταιρεία Halliburton που ανέλαβε και το χτίσιμο της αχανούς και τεράστιας βάσης Camp Bondsteel, και η Brown & Root, συνδέονται άμεσα με τον Dick Cheney και την Αμερικανική κυβέρνηση, και με πολλές βάσεις και εξοπλισμούς, διασκορπισμένες σε όλα τα Βαλκάνια και το Αφγανιστάν, όπως επίσης και μελέτες επάνω στον μελλοντικό αγωγό Βουλγαρίας - Σκοπίων - Αλβανίας που θεωρείται ανταγωνιστής του Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης. Επίσης σύμφωνα με το συγκεκριμένο άρθρο του 2002, μελέτες απο την συγκεκριμένη εταιρεία έχουν γίνει και σε ένα κομμάτι της…Εγνατίας Οδού. Όπως αντιλαμβάνονται οι φίλοι μας και αναγνώστες, εαν αποφασίσουμε να ψάξουμε λίγο πιο βαθιά, θα βγουν πολύ περισσότερα πράγματα στην επιφάνεια, τα οποία και θα ξετυλιχθούν σαν κουβάρι, αυτό όμως το οποίο γίνεται απο τώρα κατανοητό και σαφως συνδέεται και με την Αμερικανορωσική αντιπαλότητα και τα σχέδια της Αμερικής στην περιοχή, είναι οτι οι Αμερικανοί αποδεικνύουν πως είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν με κάθε τρόπο να σχέδια τους στο σύντομο μέλλον, και πιθανόν είναι ακόμα πιο μακρινά και σοβαρά απο ότι πιστεύουμε.

Ειδικά αφου οι θέσεις της Ελλάδας άλλαξαν αρκετά τα τελευταία χρόνια αποκλίνοντας απο την Αμερικανική επιρροή, και ο Ελληνικός λαός κατέχει μακράν τα σκήπτρα δυσαρέσκειας απένταντι τους.

Related posts:

Comments
pete says:

Μια φορά και έναν καιρό ένας Έλληνας Πρέσβης στο Καράκας της Βενεζουέλας. Ιστορίες καθημερινής τρέλας.

Πλησίαζε Πάσχα, ήταν Μεγάλη Δευτέρα και ένας Έλληνας ζαχαροπλάστης δώρισε στην Ελληνική Πρεσβεία στο Καράκας ένα σοκολατένιο αβγό για τον κύριο Πρέσβη, ένα άλλο σοκολατένιο αβγό για το προσωπικό της Πρεσβείας και ένα μεγάλο ταψί μπακλαβά.

Το ταψί με τον μπακλαβά οδηγήθηκε στην κουζίνα της Πρεσβείας χωρίς να πάρει χαμπάρι ο κύριος Πρέσβης και καταναλώθηκε, επιτόπου.

Ο κύριος Πρέσβης, ο οποίος διακρινόταν για την συνετή διαχείριση των χρημάτων του, σκέφτηκε έξυπνα και προέβη αμέσως στην εξής κίνηση: Πέταξε το μπιλιετάκι του Έλληνα ζαχαροπλάστη και στη θέση του έβαλε το δικό του. Στη συνέχεια διέταξε τον οδηγό του να πάει αμέσως το σοκολατένιο αβγό στην Πρεσβεία της Κολομβίας στο Καράκας, σαν δώρο του ίδιου στην κυρία Πρέσβειρα της Κολομβίας.

Η αποστολή αυτή όμως έπρεπε να εκτελεστεί με τους πάγιους κανόνες διαχείρισης των αυτοκινήτων της Πρεσβείας «Όταν πρόκειται για μετακίνηση που δεν μεταφέρεται ο κύριος Πρέσβης, χρησιμοποιείται ο η παλιοσακαράκα της Πρεσβείας, ένα Lada αγορασθέν μεταχειρισμένο προ 30 ετών, που το αποκαλούσαν “το αυτοκίνητο του Καραγκιόζη”». Πήγε λοιπόν ο καημένος ο οδηγός και πήρε το πυρωμένο κάτω από τον ήλιο του Καράκας αυτοκίνητο (το Καράκας είναι σχεδόν στον Ισημερινό) και αφού ακούμπησε το σοκολατένιο αβγό δίπλα στο τζάμι του αυτοκινήτου, ξεκίνησε για την μεγάλη αποστολή του.

Και η αποστολή του ήταν μεγάλη, επειδή το να οδηγήσει μέσα στους μποτιλιαρισμένους δρόμους του Καράκας είναι μια πραγματική δοκιμασία.

Φτάνοντας μπροστά στην πόρτα της Πρεσβείας της Κολομβίας, ο οδηγός διαπίστωσε ότι το σοκολατένιο αβγό είχε μετατραπεί σε mousse au chocolat. Για λίγα λεπτά προβληματίστηκε. Να πάει πίσω και να το αναφέρει στο αφεντικό του; Όχι αποκλείεται, ήταν σκληρός με το προσωπικό του. Θα τον απέλυε. Επομένως έβαλε την mousse au chocolat σε μια νάυλον τσάντα, καρφίτσωσε απέξω την επισκεπτήρια κάρτα του Πρέσβη της Ελλάδας και χωρίς να διστάσει, προχώρησε μέχρι τον φρουρό της Πρεσβείας της Κολομβίας και του έδωσε την νάϋλον τσάντα λέγοντάς του: «Αυτό είναι ένα δώρο από τον Πρέσβη της Ελλάδας προς την Πρέσβειρα της Κολοβίας». Και κάνοντας μεταβολή, ξαναμπήκε στο αυτοκίνητό του για να γυρίσει ευτυχής στην Πρεσβεία του, αφήνοντας άναυδο τον φρουρό η Πρεσβεία του οποίου πριν από μερικές μέρες είχε δεχτεί επίθεση από παγιδευμένο αυτοκίνητο και είχε μισοκαταστραφεί.

Ενώ όλα κυλούσαν ήσυχα στην Πρεσβεία, με τον Πρέσβη θαυμάζοντας την οικονομική διαχείρισή του και τους υπαλλήλους να γλείφουν τα δάχτυλά τους από τον νοστιμότατο μπακλαβά, χτύπησε το τηλέφωνο.

Ο υπεύθυνος της υπηρεσίας πυροτεχνουργών ζητούσε να μιλήσει με τον υπεύθυνο Ασφαλείας της Πρεσβείας της Ελλάδας.

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΥΡΟΤΕΧΝΟΥΡΓΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΚΟΛΟΜΒΙΑΣ: Πριν από μία ώρα μας στείλατε ένα ύποπτο υγρό (liquido sospechoso) το οποίο προσπαθούν ανεπιτυχώς να αναλύσουν οι υπηρεσίες μας. Ξέρετε, μετά από το πρόσφατο τρομοκρατικό χτύπημα, είμαστε υποχρεωμένοι να αναλύουμε οτιδήποτε μπαίνει μέσα στην Πρεσβεία.

ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΠΑΤΣΟΣ: Εσείς το λέτε «ύποπτο υγρό». Εμείς σας δώσαμε ένα κανονικό σοκολατένιο αβγό.

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΥΡΟΤΕΧΝΟΥΡΓΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΚΟΛΟΜΒΙΑΣ: ………………..
………………………………

ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΠΑΤΣΟΣ: Στ αρχίδια μου!

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΥΡΟΤΕΧΝΟΥΡΓΩΝ ΠΡ. ΚΟΛΟΜΒΙΑΣ:……………………………..
…………… κοχόνες ………………………… Θα διαμαρτυρηθούμε επίσημα στο Υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα.

ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΠΑΤΣΟΣ: Θα διαπιστώσεις ότι δεν υπάρχει Πρεσβεία της Κολομβίας στην Αθήνα….. μ@@@κα.

Τις επόμενες ημέρες οι σχέσεις μεταξύ των δύο Πρεσβειών έφτασαν στο κατώτερο δυνατό επίπεδο. Ο Έλληνας Πρέσβης παραξενευόταν που η κυρία Πρέσβειρα της Κολομβίας δεν τον είχε πάρει για να τον ευχαριστήσει. Κάθε φορά που εκείνος τη ζητούσε στο τηλέφωνο, έπαιρνε την πανομοιότυπη απάντηση «Η κυρία Πρέσβειρα κάνει ιππασία».

Το προσωπικό της πρεσβείας έκρυψε σε κάποιο χώρο εκτός ψυγείου το δεύτερο σοκολατένιο αβγό για να το χρησιμοποιήσει και του χρόνου, δωρίζοντάς το στον κύριο Πρέσβη!

*****
Θα μου πείτε τώρα: Μα καλά ο Γενικός Επιθεωρητής του Υπουργείου Εξωτερικών γιατί δεν έκανε ποτέ επιθεώρηση σ’ αυτόν τον Πρέσβη;
Η απάντηση είναι «Ο Γενικός Επιθεωρητής επιθεωρούσε πάντα μικρού βαθμού διπλωματικούς υπαλλήλους».