Ντοκουμέντα - Πως η προπαγάνδα των Σκοπιανών παραποιεί την Αλήθεια

Ένα μικρό δείγμα πως λειτουργεί η προπαγάνδα των Σκοπιανών. Είναι γνωστό σε όλους πως οι Σκοπιανοί εδώ και χρόνια προσπαθούν να συσχετίσουν την διάλεκτο των αρχαίων Μακεδόνων με την τεχνητά εκσερβισμένη Βουλγαρική, που επιβλήθηκε ως επίσημη γλώσσα στα Σκόπια πριν μερικές δεκαετίες. (Για περισσότερα διαβάστε εδώ). Στα πλαίσια της ίδιας προσπάθειας ανάγεται και ησυσχέτιση της λεγόμενης Κοινής, δηλαδή της Ελληνικής Κοινής γλώσσας που διέδωσε ο Μ. Αλέξανδρος μέσω των κατακτήσεων του σε όλη σχεδόν την Ασία.

Παρατηρείστε τώρα πως οι Σκοπιανοί προπαγανδιστές προσπαθούν να κοροιδέψουν τον κόσμο ότι η ΣερβοΒουλγαρική τους γλώσσα σχετίζεται με την λεγόμενη Κοινή ενώ αντίθετα η Ελληνική γλώσσα δεν έχει καμιά σχέση με την Κοινή!

Οι Σκοπιανοί όπως βλέπετε έχουν φτιάξει 3 στήλες. Στην μεσαία στήλη παραθέτουν επιλεγμένες αρχ. Ελληνικές λέξεις απο την Κοινή , τις οποίες συγκρίνουν με λέξεις απο την ΣερβοΒουλγαρική γλώσσα τους στην πρωτη στήλη και με λέξεις απο την Ελληνική γλώσσα στην τρίτη στήλη.

Πχ η λέξη “Μαλακό” απο την Κοινή, σύμφωνα με την Σκοπιανική προπαγάνδα ταυτίζεται με την… Σλαβική λέξη “Mlado” ενώ αντίθετα, πάντα σύμφωνα με τους ίδιους, η πιο κοντινή λέξη στην Δημοτική είναι η λέξη…”Ήπιος“. Φυσικά παραλείπεται παραδειγματικά το γεγονός ότι η λέξη “Μαλακό” χρησιμοποιείται στην Δημοτική με την ίδια ερμηνεία όπως και στην Κοινή.

Όμοια λέξεις απο την Κοινή όπως το “Νέος“, ταυτίζεται με την λέξη “Novo” της ΣερβοΒουλγαρικής των Σκοπίων ενώ αντίθετα οι Σκοπιανοί ανακαλύπτουν η πλησιέστερη λέξη στην Δημοτική είναι η λέξη…”Καινός“.

Παρόμοια παραδείγματα της καταγέλαστης Σκοπιανής προπαγάνδας βρίσκουμε και στην συνέχεια. Οι Σκοπιανοί “ανακαλύπτουν” ομολογουμένως με πολύ κόπο, κυρίως ομόηχες λέξεις στην ΣερβοΒουλγαρική γλώσσα τους (πολλές φορές η ερμηνεία τους ειναι τελείως άσχετη με τις Επιλεγμένες λέξεις της Κοινής) ενώ απο την άλλη παραλείπονται σκόπιμα οι ίδιες λέξεις στην στήλη της Ελληνικής γλώσσας αν και χρησιμοποιούνται ακόμα και σήμερα. Ταυτόχρονα προβάλονται έντεχνα μη-ομόηχες Ελληνικές λέξεις για την δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων στο ευρύ κοινό πως:

I. Είτε η ΣερβοΒουλγαρική γλώσσα των Σκοπίων είναι πλησιέστερη στην Κοινή απο την Ελληνική με ότι αυτό συνεπάγεται,

ΙΙ. Είτε ταυτόχρονα η Ελληνική γλώσσα έχει κατα κάποιον τρόπο εκφυλιστεί και δεν έχει πολλές ομοιότητες με την Κοινή στην συγκεκριμένη περίπτωση και κατα επέκταση με τις αρχαίες Ελληνικές διαλέκτους.

Αυτή είναι η συστηματική προπαγάνδα των Σκοπιανών. Μια απο τις πιο θλιβερές σε παγκόσμιο επίπεδο, στην προσπάθεια τους να αποκτήσουν ιστορία!!!

Ευχαριστούμε τον φίλο Γρηγόρη που μας έστειλε την φώτο.

Related posts:

Comments