Ομιλία της Nina Gatzoulis στο συνέδριο του ΣΑΕ (Σύλλογος Αποδημων Ελλήνων) στις 22-11-2008

Καλημέρα σας,

Συχνά ακούμε από χείλη εκπροσώπων της ελληνικής πολιτείας και ομογενών ότι «χάσαμε» το παιγνίδι με τα Σκόπια.

Κυρίες και κύριοι, αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες

Tο Μακεδονικό θέμα «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ» και «ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕ».

Από το νέο έτος αλλάζει η διακυβέρνηση της Αμερικής. Μ’ αυτή την επισήμανση δεν εννοώ ότι ο Barack Obama ή ο Joe Biden θα λύσουν το πρόβλημα γιατί μας αγαπούν. ΟΧΙ. Στην εξωτερική πολιτική δεν υπάρχει συναισθηματισμός. Όμως τα δεδομένα αλλάζουν και σίγουρα απαλασσόμεθα από τις έντονες πιέσεις που άσκησε στην Ελλάδα η διακυβέρνηση του George Bush junior για άμεση λύση και μάλιστα εις βάρος μας όπως είναι φανερό από το απόρρητο τηλεγράφημα του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών το οποίο αποδεικνύει μυστική συνεργασία των Ηνωμένων Πολιτειών με τα Σκόπια.

Σαφώς και ο Barack Obama και ο Joe Biden εξέφρασαν φιλελληνικές θέσεις. Αλλά από εμάς εξαρτάται –αν αυτή τη φορά αξιοποιήσουμε τις δυνάμεις μας και διεκδικήσουμε με συνέπεια και συντονισμένες θέσεις και ενέργειες δίκαιη λύση στο θέμα της ονομασίας της π.Γ.Δ.Μ.

Δυστυχώς ήδη χάθηκαν 6 δεκαετίες. Στην αρχή δεν πήραμε το θέμα σοβαρά και στη συνέχεια η έλλειψη σταθερούς και συνεπούς θέσεως και οι αντιφάσεις και τα λάθη μας οδήγησαν σε ήττες.

ΝΑΙ οι ήττες που υπέστημεν οφείλονται στα δικά μας λάθη. Ομως το θέμα δεν έκλεισε- άρα δεν χάθηκε!

Μέσα από την παρουσίασή μου θέλω να αποδείξω την αλήθεια του ισχυρισμού μου καθώς και το ότι η πορεία του θέματος εξαρτάται από το συντονισμό μας και την πρόθεσή μας να διεκδικήσουμε το δίκιο που εξ αρχής είχαμε.

H παρουσίαση που ακολουθεί επιχειρείται -στο μέτρο του εφικτού- να είναι αντικειμενική παράθεση γεγονότων τεκμηριωμένων χωρίς να εκφράζει κομματικές ή άλλες προσωπικές απόψεις.

Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ

Θα ξεκινήσω με μία σύντομη αναφορά στην Παμμακεδονική Ένωση και το λόγο της ιδρύσεώς της. Κύριο μέλημα των πρώτων Μακεδόνων μεταναστών στην Αμερική τον περασμένο αιώνα ήταν να οργανωθούν για να έχουν έναν κοινό τόπο αναφοράς στη μεγάλη αυτή χώρα. Οι προσπάθειές τους όμως εντάθηκαν όταν έπεσε την αντίληψή τους η προπαγάνδα εναντίον της Μακεδονίας με την περίφημη εγκύκλιο του 1944, του τότε υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Έντουαρντ Στετίνιους ο οποίος επεσήμανε τον κίνδυνο εκ μέρους του Τίτο, δημιουργίας θέματος “μακεδονικού” κράτους και εθνότητας.
Συγκεκριμένα όλα ξεκίνησαν από τον κληρικό Θωμά Δανιήλ, πατέρα του μακαριστού πρώην Υπάτου Προέδρου της Παμμακεδονικής, Βασίλη Δανιήλ, ο οποίος λειτουργούσε στην εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, στην Ουάσιγκτον.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Χάρρυ Τρούμαν ήταν προσωπικός φίλος του πατρός Θωμά, και του εμπιστεύθηκε τις φήμες για «δημιουργία Μακεδονικού κράτους στα Βαλκάνια». Ο πατήρ Θωμάς ενημέρωσε αμέσως τον Αρχιεπίσκοπο Αθηναγόρα. Οι Μακεδόνες χωρίς χρονοτριβή στις 28 Απριλίου του 1946, κατά τη διάρκεια σύσκεψης τους στο Detroit ίδρυσαν την Παμμακεδονική Ένωση. Από το 1947 η Παμμακεδονική Ένωση ανέλαβε την επίσημη εκπροσώπηση των εκατοντάδων χιλιάδων Μακεδόνων των ΗΠΑ και του Καναδά και με τη δυναμική παρέμβασή της σημείωσε σθεναρή την παρουσία της εκεί όπου το ελληνικό κράτος δεν μπορούσε ή, για λόγους εξωτερικής πολιτικής, απέφευγε να δράσει.

Για χρόνια οι ελληνικές κυβερνήσεις περιοριζόταν στο δόγμα: «Δε συζητούμε το ανύπαρκτο Μακεδονικό». Η θέση αυτή δεν αντιμετώπιζε το πρόβλημα το οποίο και υπαρκτό και ορατό ήταν. Ετσι, η επίσημη Ελλάδα με την αδράνειά της οδηγήθηκε σε αυτοπεριορισμό και αυτοπαγίδευση.

Ενώ λοιπόν η επίσημη Ελλάδα δεν παραδεχόταν την ύπαρξη μακεδονικού προβλήματος, τα Σκόπια με συνέπεια και μεθοδικά εργάστηκαν επί δεκαετίες και δαπάνησαν τεράστια ποσά για να κερδίσουν τη διεθνή κοινή γνώμη στην προσπάθειά τους να πετύχουν την αναγνώριση της ύπαρξης ιδιαίτερης μακεδονικής εθνότητας.
Να σας φέρω ένα παράδειγμα: Στη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου του YALE υπάρχουν τριακόσια ογδόντα οκτώ βιβλία με περιεχόμενο για τη Mακεδονία, από τα οποία τα τριακόσια ένδεκα είναι γραμμένα σε γλώσα “μακεδονική” με κυριλλική γραφή. Mόνο τριάντα ένα είναι γραμμένα στην ελληνική και τα περισσότερα απ’ αυτά τα προμήθευσε στο YALE η Παμμακεδονική, με δική της πρωτοβουλία και δικούς της πόρους. Kι ό,τι συμβαίνει στο YALE συμβαίνει και σ’ άλλα πανεπιστήμια και λοιπά πνευματικά ιδρύματα της Aμερικής.

Το έργο της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ

Εκτός από διάφορα φιλανθρωπικά και κοινωφελή έργα τα οποία προσέφερε η Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ:

1. Οργάνωσε διάφορα ακαδημαϊκά συμπόσια προωθώντας την ιστορία μας.

2. Εξασφάλισε ψηφίσματα από 20 Πολιτείες των ΗΠΑ, τα οποία πιστοποιούν την προέλευση των νυν Μακεδόνων από τους αρχαίους Μακεδόνες.

3. Ανέλαβε την ίδρυση του Αλεξανδρείου Ιδρύματος στο Λιτόχωρο Πιερίας του οποίου το κτίριο φιλοξενεί φοιτητές και μαθητές σε προγράμματα εκπαιδευτικά εκ μέρους της ΠΑΙΔΕΙΑΣ του Πανεπιστημίου του Connecticut και διοργάνωσης πολιτιστικών προγραμμάτων, εκθέσεων κτλ.

4. Δημιούργησε το Κέντρο Μακεδονικών Σπουδών στη Νέα Υόρκη το οποίο προωθεί την Μακεδονική Ιστορία μέσω διαλέξεων και ακαδημαϊκών συμποσίων και επίσης προωθεί την Ελληνική γλώσσα.

5. Μέλη της Παμμακεδονικής ασχολήθηκαν και παρήγαγαν μελέτες για την Σκοπιανή προπαγάνδα οι οποίες διοχετεύθηκαν σε διάφορους κυβερνητικούς φορείς.

6. Μέλη της Παμμακεδονικής Ένωσης ασχολήθηκαν με την ενημέρωση πολιτικών φορέων στην Ουάσιγκτον για την προώθηση των Ψηφισμάτων HR 356 (House) και SR 300 (Senate).

Οι Αντιφάσεις των ελληνικών κυβερνήσεων
Από τη δεκαετία του 90, όταν μέρος της νότιας Γιουγκοσλαβίας αποσπάστηκε από την ομόσπονδη Γιουγκοσλαβία και αυτοκηρύχθηκε Δημοκρατία της «Μακεδονίας», και ενώ η Ελλάδα έχει με το μέρος της όλα τα επιχειρήματα για να αντιμετωπίσει επιτυχώς κάθε προπαγάνδα που εκπηγάζει από τη γείτονα χώρα, η πΓΔΜ έχει καταφέρει να συμπεριληφθεί ο όρος «Μακεδονία» στο τελικό όνομα της. Αν δεν προσέξουν οι ιθύνοντες της γενέτειρας και της ομογένειας σε λίγο καιρό θα υπάρχει «Μακεδονικό» έθνος, «Μακεδονική» γλώσσα και «Μακεδονική» μειονότητα στη Μακεδονία μας.

Αλλά πώς και γιατί έχουμε φτάσει σ’ αυτό το σημείο, ενώ κάθε επιχείρημα ήταν με το μέρος μας και αρχικά είχαμε την υποστήριξη όλων;

Eνθυμείστε ότι το 2004 η κυβέρνηση των Η.Π.Α. ξαφνικά αναγνώρισε τα Σκόπια ως Δημοκρατία της «Μακεδονίας»; Γιατί συνέβη αυτό;

Συνέβη λόγω της αντιφατικής στάσης των Ελληνικών κυβερνήσεων.

Ας πάμε πίσω στον χρόνο:

Στις 13 Απριλίου 1992, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής κάλεσε σε σύσκεψη το Συμβούλιο των Ελλήνων Πολιτικών Αρχηγών να πάρει θέση για την ονομασία και την αναγνώριση των Σκοπίων.

Η απόφαση ανέφερε: «Η Ελλάδα θα αναγνωρίσει ανεξάρτητο κράτος των Σκοπίων μόνον εάν τηρηθούν και οι τρεις όροι που έθεσε η Ε.Ε (ΕΟΚ) στις 16 Δεκεμβρίου 1991 με την αυτονόητη διευκρίνιση ότι στο όνομα του κράτους αυτού δεν θα υπάρχει η λέξη «Μακεδονία».

Στις 27 Ιουνίου 1992 οι ηγέτες της Ε.Ε ψήφισαν ομόφωνα και συμφώνησαν με την Ελληνική θέση ότι θα αναγνωρίσουν τα Σκόπια ως ανεξάρτητο κράτος «μόνον εάν η ονομασία δεν περιέχει τη λέξη “Μακεδονία“».

Στις 2 Οκτωβρίου 1992 ο τότε υποψήφιος για την Προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Κυβερνήτης Μπιλ Κλίντον έκανε επίσημη γραπτή δήλωση με την οποία στήριζε τις θέσεις της Ελλάδας και των ηγετών της Ε.Ε και τελείωνε ως εξής: «Περί τα τέλη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου η χρήση αυτού του ονόματος για το νότιο τμήμα της Γιουγκοσλαβίας χαρακτηρίστηκε από τον τότε υπουργό Εξωτερικών της χώρας μας «ως προκάλυμμα για επιθετικές ενέργειες εναντίον της Ελλάδας» ενώ θα μπορούσε, επίσης, να αποτελέσει και πάλι πηγή αποσταθεροποίησης και διαμάχης».
Την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου του 1992 ο Μπιλ Κλίντον εκλέχτηκε Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής κερδίζοντας τις εκλογές από τον Πρόεδρο Τζορτζ Μπούς τον πρεσβύτερο.

Γιατί άλλαξε στη συνέχεια τη στάση της η Αμερική;

Με παρότρυνση της ίδιας της Ελληνικής κυβέρνησης. Δυστυχώς!

Συγκεκριμένα:

Η μισθωτή από την Ελληνική κυβέρνηση εταιρεία «Manatos & Manatos» σύστησε πρόχειρη Ad hoc επιτροπή (American Hellenic Leadership Committee). Εκ μέρους αυτής της επιτροπής η εταιρεία «Μάνατος και Μάνατος» ζήτησε από επιφανείς Ελληνοαμερικανούς (εκλεγμένους πολιτικούς, επιχειρηματίες και Δημοτικούς άρχοντες) να συνυπογράψουν μια επιστολή που απευθυνόταν στον Πρόεδρο Κλίντον και του ζητούσε να υποστηρίξει την «νέα θέση» της Ελληνικής Κυβέρνησης για μια «συμβιβαστική λύση» στο ζήτημα της αναγνώρισης του ονόματος της Νοτιοσλαβίας, παρότι περιείχε τη λέξη «Μακεδονία».
“Greece has reacted favorably to proposals submitted to the UN for a peaceful settlement of the dispute which leave open the avenue of international arbitration. We urge your support for these proposals.”

Η επιστολή είχε την ημερομηνία 26 Ιανουαρίου 1993. Κοινοποιήθηκε δε στον Warren Christopher, Υπουργό Εξωτερικών ΗΠΑ, και την Madeleine Albright, Πρέσβη των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη. Πολλοί από τους υπογράφοντες την επιστολή αυτή δεν είχαν την ευκαιρία να την διαβάσουν παρά μόνο να την ακούσουν στο τηλέφωνο. Αποτέλεσμα ήταν να δώσουν τη συγκατάθεσή τους θεωρώντας ότι υπηρετούν την ελληνική κυβέρνηση. Πολύ σημαντικό γεγονός είναι ότι τα μέλη της επιτροπής American Hellenic Leadership Committee ουδέποτε δόθηκαν στη δημοσιότητα.
Στο μεταξύ, τα Σκόπια είχαν καταθέσει στις 9 Ιανουαρίου 1993 αίτηση για να γίνουν μέλος των Ηνωμένων Εθνών με τη συνταγματική τους ονομασία. Στις 7 Απριλίου, με επιστολή προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ο τότε υπ. Εξωτερικών Μιχάλης Παπακωνσταντίνου ανήγγειλε ότι η Ελληνική κυβέρνηση αποδέχεται την πρόταση με την οποία τα Ηνωμένα Έθνη θα αναγνωρίσουν το νέο κράτος με την ονομασία «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» (FYROM). Την ίδια μέρα η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ψήφισε την αναγνώριση του, χωρίς δικαίωμα ανάρτησης σημαίας στον περίβολο του ΟΗΕ.


Εν κατακλείδι φίλες και φίλοι:

Γεννήθηκε στις 7 Απριλίου 1993, για πρώτη φορά στην ιστορία, μια χώρα με την ονομασία «Μακεδονία» που δεν ήταν Ελληνική, με την ψήφο της Ελληνικής Κυβέρνησης!

Η Ελληνική Μακεδονία θα ήταν πια απλώς μια διοικητική περιφέρεια, η οποία στο μέλλον θα διεκδικείται από το νεοσύστατο κράτος.

Συντονισμένη Προσπάθεια Ελλήνων

THE NATIONAL COORDINATED EFFORT OF HELLENES (CEH)


Η Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ ευχαριστεί όλους τους οργανισμούς και τους συμπατριώτες μας που έχουν συμπαρασταθεί κατά καιρούς στους αγώνες μας. Είμαστε ευγνώμονες και στο Σ.Α.Ε. Περιφερείας ΗΠΑ το οποίο σε συνεργασία με τον Πρέσβη της Ελλάδος στην Ουάσιγκτον, Αλ. Μαλλιά ανέλαβε εφέτος πρωτοβουλίες για συντονισμό των ενεργειών των ομογενειακών οργανώσεων γύρω από το Σκοπιανό ζήτημα. Πιστεύομε ότι οι θέσεις της Παμμακεδονικής εκφράζουν τη συντριπτική πλειοψηφία της ομογένειας στο Σκοπιανό όπως καταδεικνύουν σχετικά ψηφίσματα σε παγκόσμιες και εθνικές συνελεύσεις.

Η Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής προβαίνει στις δηλώσεις αυτές με αφορμή τις πρόσφατες πρωτοβουλίες της οργάνωσης «Εθνική Συντονισμένη Προσπάθεια των Ελλήνων» (Σ.Π.Ε.) οι οποίες δεν εκφράζουν ούτε τον Ελληνισμό της Αμερικής, ούτε τον παγκόσμιο Ελληνισμό και σίγουρα δεν είναι συντονισμένες!

Οι πρωτοβουλίες αυτές αφορούν ολοσέλιδες καταχωρήσεις και ανακοινώσεις από τις «Εθνική Συντονισμένη Προσπάθεια των Ελλήνων» σε μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδες των ΗΠΑ την περασμένη άνοιξη, πριν από την διάσκεψη του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, αλλά και τώρα τελευταία πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου. Σημειώνουμε ότι ήταν εκπληκτικά όμοιες με την καταχώρηση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού σε διεθνείς, μεγάλες εφημερίδες πριν τη διάσκεψη του ΝΑΤΟ. Αν και γενικά συμφωνούμε και υποστηρίζουμε την τοποθέτηση αυτών των καταχωρήσεων, διαφωνούμε σε ορισμένα σημεία από το περιεχόμενό τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις δικές μας θέσεις το όνομα Μακεδονία ανήκει αποκλειστικά στην Ελλάδα και κάθε πρόταση της σύνθετης ονομασίας, καθώς και τα παραδείγματα της Άνω Μακεδονίας ” ή ” Βόρεια Μακεδονία “είναι κάθετα αντίθετα με τα ψηφίσματά μας που αντιπαρατάσσονται σε οποιαδήποτε ονομασία που περιέχει τον όρο «Μακεδονία» ή παράγωγα του όρου αυτού. Η θέση αυτή της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ ψηφίστηκε ομόφωνα από τα μέλη μας σε επανειλημμένα ετήσια συνέδρια και επίσης έχει ψηφιστεί και από την Παγκόσμια Συνέλευση ΣΑΕ στη Θεσσαλονίκη πριν από δύο χρόνια.
Οι καταχωρήσεις επίσης και των δυο οντοτήτων, δηλαδή του Σ.Π.Ε και του Παγκοσμίου ΣΑΕ περιείχαν λανθασμένες ιστορικές αναλογίες ως προς τα ποσοστά της γεωγραφικής Μακεδονίας τα οποία έλαβαν οι διάφορες χώρες ύστερα από τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου το 1913.

Η επανάληψη αυτού του λάθους ενέχει τον εθνικό κίνδυνο να νομιμοποιήσει τις εδαφικές διεκδικήσεις της πΓΔΜ επί της ελληνικής γης, δεδομένου ότι το σύνολο της χώρας της πΓΔΜ έχει εσφαλμένα συμπεριληφθεί ως περιοχή της γεωγραφικής Μακεδονίας. Πιστεύουμε ακράδαντα στην αλληλεγγύη μεταξύ των Ελλήνων σε όλα τα εθνικά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αφορούν την Κύπρο, Μακεδονία, Ήπειρο, Οικουμενικό Πατριαρχείο, κ.λ.π.

Ωστόσο, όπως έχει καθιερωθεί από την Ομογένεια κάθε θέμα έχει τον επικεφαλής οργανισμό στο προβάδισμα, με τον οποίο πρέπει να συζητείται κάθε θέμα για μέτρα που λαμβάνονται για οποιαδήποτε δραστηριότητα. Για το θέμα της ΠΓΔΜ, η Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ έχει το προβάδισμα.

Θα σας διαβάσω ένα απόσπασμα από πρόσφατο άρθρο του Στέλιου Παπαθεμελή.

1.Ελληνικό λόμπι στις ΗΠΑ με την αυστηρή επιστημονική και πολιτική έννοια του όρου, δηλαδή ένας ελληνοκίνητος, σοβαρός μηχανισμός επηρεασμού των αμερικανικών κέντρων αποφάσεων, δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει, διότι το πολιτικό μας σύστημα ουδέποτε ως σήμερα φρόντισε να τον στήσει.

2. Η Ελλάδα οφείλει να οργανώσει στην Ουάσιγκτον μηχανισμό, ανταγωνιστικό και εξουδετερωτικό των αντιπάλων μηχανισμών, τουρκικού, σκοπιανού κ.λπ. που δρουν εκεί εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων.

3. Σκέφτομαι πως αν η Τουρκία διέθετε τη δική μας ομογένεια θα θαυματουργούσε, αφού τα καταφέρνει πολύ καλά και χωρίς ομογένεια, πουλώντας στους Αμερικάνους φύκια για μεταξωτές κορδέλες.


Κέντρο Δημοκρατίας και Συμφιλίωσης Νοτιοανατολικής Ευρώπης και ΕΛΙΑΜΕΠ

Ολοκληρώνω. Δεν θέλω να σας κουράσω. Δώστε την προσοχή σας για λίγο ακόμη.

Υπάρχει ένας Μη Κυβερνητικός Οργανισμός ο οποίος ονομάζεται «Κέντρο Δημοκρατίας και Συμφιλίωσης Νοτιοανατολικής Ευρώπης» Ο οργανισμός αυτός διατηρεί γραφείο και στεγάζεται σε κτίριο στην Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης. Η πρώτη εργασία του CDRSEE ήταν να παράγει ένα τετράτομο έργο Κοινής Βαλκανικής Ιστορίας. Ο Κώστας Καρράς ένα από τα στελέχη του CDRSEE, μεταξύ άλλων ευχαριστεί στα βιβλία το State Department για τη βοήθειά του στην έκδοση τους.

Ως χορηγός του έργου εμφανίζεται το ίδρυμα του George Soros «Ανοιχτές Κοινωνίες» ενώ έχει χρηματοδοτηθεί εν μέρει από την εταιρεία Coca-Cola και από αυτήν ακόμη την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος(!).

Αναφορικά με το περιεχόμενο των προαναφερθέντων βιβλίων, τα οποία φιλοδοξούν σύμφωνα με τους εκδότες τους «να συμβάλλουν στην ‘ισορροπία’, ‘αντικειμενικότητα’ και ‘συμφιλίωση’ στα Βαλκάνια» διαστρεβλώνουν την ιστορική αλήθεια και εξυπηρετούν τις διεκδικήσεις της π.Γ.Δ.Μ. Αμφισβητούν δε ανοιχτά την ελληνική εθνοπολιτιστική διάσταση και ιστορική συνέχεια της Μακεδονίας και προπαγανδίζουν την ύπαρξη ξεχωριστής δήθεν, μακεδονικής εθνικής οντότητας.

Τα βιβλία μεταφράστηκαν και στην ελληνική γλώσσα δεδομένου ότι προορίζονται να χρησιμοποιηθούν από Έλληνες μαθητές (!) καθώς και από μαθητές άλλων Βαλκανικών χωρών στο πλαίσιο αναθεωρημένων σχολικών προγραμμάτων.

Aυτό που μας εκπλήττει ιδιαιτέρως είναι το γεγονός ότι ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς εμφανίζεται ως ο πρώτος πρόεδρος αυτού του ΜΚΟ. Η φιλοσκοπιανή στάση του Μ. Νίμιτζ είναι δεδομένη, ιδιαίτερα με το τελευταίο πακέτο του ειδικού μεσολαβητή το οποίο περιλαμβάνει «Μακεδονική» εθνότητα και «Μακεδονική» γλώσσα.

Το θέμα γίνεται πιο προβληματικό ύστερα από το απόρρητο τηλεγράφημα του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών το οποίο αποδεικνύει μυστική συνεργασία των Ηνωμένων Πολιτειών με τα Σκόπια και έφερε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα “Έθνος της Κυριακής”. Γιατί η Ελληνική διπλωματία αποδέχεται έναν μεσολαβητή ο οποίος υπηρετεί συμφέροντα και την αντζέντα της μίας πλευράς;

Πρωτεργάτης στην έκδοση των τεσσάρων τόμων είναι ο καθηγητής Αθανάσιος Βερέμης. Επισημαίνεται ότι ο κ. Βερέμης εμφανίζεται ως ιδρυτικό μέλος και τέως πρόεδρος του ημικρατικού ΕΛΙΑΜΕΠ το οποίο είναι Think Tank και συμβουλεύει το Υπουργείο Εξωτερικών, (και αυτό χρηματοδοτείται από τις Ανοιχτές Κοινωνίες του George Soros!), και διατελεί Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ), Πρόεδρος Συμβουλίου Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και Καθηγητής Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το σημείο στο οποίο πρέπει να αναρωτιέται κανείς είναι, εντάξει ο κ. Βερέμης έχει τις δικές του θεωρίες περί ιστορίας κτλ, αλλά, η κυβέρνηση γιατί τον κρατάει;

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία για την επιβίωση του Ελληνισμού στο εξωτερικό, δηλαδή για τις μελλοντικές γενιές, εδώ στην πατρίδα στην οποία ζούμε είναι πως οι νέοι μας πρέπει να μάθουν την ορθή Ελληνική ιστορία και όχι ιστορία η οποία είναι διαστρεβλωμένη και ικανοποιεί νεοταξικές θεωρίες. Εμείς πώς είναι δυνατόν να μεταλαμπαδεύσουμε τον Ελληνισμό στις επόμενες γενιές, όταν η παραποίηση πηγάζει από το κέντρο;

Θα ολοκληρώσω με δύο λόγια για το Σ.Α.Ε.

Πιστεύουμε πως πρέπει να δώσει μάχη, για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των αποδήμων. Και αυτό θα γίνει όταν το Σ.Α.Ε. θα αποδείξει ότι δεν είναι απλώς ένας Οργανισμός που εξυπηρετεί την εκάστοτε κυβέρνηση ως φερέφωνο της, αλλά ότι είναι ένας αυτόνομος και συντονιστικός οργανισμός που θέλει να εκπροσωπήσει και να εκφράσει τους Έλληνες του εξωτερικού στην ελληνική Κυβέρνηση. ΟΧΙ να μεταφέρει απλώς τη βούληση της κάθε κυβερνήσεως στην απανταχού ομογένεια.
Κύριε Ταμβάκη, απευθυνόμαστε σε εσάς, που υπερασπίζοντας την πρωτοβουλία σας για τη διεθνή καταχώρηση είπατε σε άλλες συνελεύσεις πως «Το ΣΑΕ δεν χαράσσει εξωτερική πολιτική και πως είναι υποστηρικτικό της εκάστοτε κυβέρνησης». Σας θυμίζω, ότι το ΣΑΕ, βάση του Ελληνικού Συντάγματος, ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ. Για αυτό άλλωστε σας ψηφίσαμε.

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως οι θέσεις που εκφράζουμε στηρίζουν την διαπραγματευτική ικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σας ζητώ συγνώμη αν σας κούρασα. Όμως όλα αυτά πρέπει να τα γνωρίζετε. Είναι αλήθειες πικρές. Όλα τα τεκμήρια για όσα ανέφερα είναι στη διάθεσή σας. Δεν εξαπολύουμε προσωπική επίθεση ούτε στον κύριο Ταμβάκη ούτε στα μέλη του Coordinated effort of Hellenes. Αντιθέτως θέλουμε τη συνεργασία τους. Το Μακεδονικό δεν είναι προσωπικό θέμα. Είναι υπόθεση όλων μας.

Οι Μακεδόνες υπηρετούμε την ιστορική αλήθεια. Κι όποιος υπηρετεί την αλήθεια δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Για αυτό τα λέμε «έξω από τα δόντια».

Ζητούμε λοιπόν τη συνεργασία όλων σας και τον συντονισμό των δυνάμεών μας για να υπερασπιστούμε την ιστορία μας, τα δίκαια μας και το ιερό όνομα της Μακεδονίας.

Σας ευχαριστώ

Related posts:

Comments
ixis says:

Σε ταλαιπωρεί κάποιος δημόσιος υπάλληλος;
-Καθυστερεί τη διεκπεραίωση της υπόθεσής σου;
-Δεν σου βγάζει εγκαίρως τη σύνταξη;
-Σε ζημίωσε η αργοπορία του;
Ο δικηγόρος σου θα σου πεί να κάνεις αγωγή αστικής ευθύνης κατά του δημοσίου (ορίζεται δικάσιμος μετά από 3 ½ χρόνια, γίνεται κάποια αναβολή, περνούν 2 χρόνια να βγει η πρωτόδικη απόφαση, μετά έχει έφεση και μετά αναίρεση κλπ).

Δεν σου έχει πει ότι υπάρχει «Ειδική αίτηση αποζημίωσης κατά του υπαίτιου δημοσίου υπαλλήλου» (ο οποίος πρέπει να κατονομάζεται αφού στο τέλος από την τσέπη του θα βγει η αποζημίωση) στην οποία να περιγράφονται επακριβώς οι συνθήκες της ζημιογόνου συμπεριφοράς του υπαλλήλου και η ζημιά που προέκυψε στον αιτούντα (λ.χ. από την καθυστέρηση ενέργειας).
Το νομικό πλαίσιο που προβλέπεται για την υποβολή της εν λόγω αίτησης είναι: (1.)Άρθρο 7 του Ν. 3242.04 (ΦΕΚ 102/Α’/24-5-2004) (2) Άρθρο 2, παρ. 2β, του Ν. 2690/99, (ΦΕΚ 45/Α΄/9-3-1999) (3) Άρθρο 5, του Ν. 1943/91, (ΦΕΚ 50/Α΄/11-4-91) (4) ΔΙΣΚΠΟ/Φ. 17/1710/3-3-04, (ΦΕΚ 1226/Β΄/10-8-04) Απόφαση των Υφυπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Οικονομίας και Οικονομικών. Διάβασε πως θα την συντάξεις στο:

http://www.equal-rights-greece.com