E-mail απο την Nina Gatzoulis σχετικά με την νέα διαφήμιση της πΓΔΜ στο CNN

Αγαπητοί μου συμπατριώτες,
 
Πολλοί από εσάς έχετε έρθει σε επαφή μαζί μου, εκδηλώνοντας την αγανάκτησή σας για την κάτωθι διαφήμιση της πΓΔΜ στο CNN:
 
http://www.macedonia-timeless.com/ Η διαφήμιση αυτή κόστισε περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ.
 
Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να γράψουμε προσωπικά μηνύματα προς το Υπουργείο Εξωτερικών και να τα στείλομε με FAX και email στην κ. Μπακογιάννη.
 
Αυτή είναι η προσωπική ιστοσελίδα της κ. Μπακογιάννη: http://www.dorabak.gr/
 
Ο αριθμός του τηλεφώνου και του FAX είναι: Τηλ: 210 9249487-9
Fax: 210 9249426
 
Η κ. Υπουργός έχει την εξής διεύθυνση webmail: http://www.dorabak.gr/default.asp?pid=12&la=1
 
Επίσης υπάρχει και ένα link μέσω του οποίου θα μπορούσατε να απευθύνετε ερωτήσεις κατευθείαν στην Υπουργό, και προϋποτίθεται πως η κ. Μπακογιάννη θα απαντήσει. Είναι στην ίδια ιστοσελίδα αν πάτε κάτω δεξιά και φέρει τον τίτλο Live με την Ντόρα.
 
Όσο για το περιεχόμενο των γραμμάτων μας μπορούμε να ζητήσουμε από την κυβέρνηση της Ελλάδος για μια στάση πιο σκληρή έναντι των διαπραγματεύσεων. Δηλαδή τι είδους διαπραγματεύσεις μπορούν να υπάρξουν τώρα, και πόσο σοβαρά μπορεί κανείς να πάρει αυτές τις διαπραγματεύσεις όταν η πΓΔΜ προβαίνει σε τέτοιου είδους κινήσεις;
 
Επίσης τα γράμματά σας μπορείτε να τα στείλετε στη εξής διεύθυνση: GreekParliament@hec.greece.org η διεύθυνση είναι του Ελληνικού Κοινοβουλίου και θα το πάρουν όλοι οι Βουλευτές και Υπουργοί.
 
Έχει ιδιαίτερη βαρύτητα τα γράμματα να είναι προσωπικά και όχι ένα γράμμα τυποποιημένο.
 
Σας ευχαριστώ,
 
 
Nina Gatzoulis
Supreme President of the
Pan-macedonian Association (USA)
E-mail: ninagatz@comcast.net
Tel: 603-742-0466
FAX  (603) 617-2977.

Web: http://www.macedonia.info/
 
ΥΓ: Είμαι εδώ για κάθε βοήθεια.

————————————————————————————————

Ένα e-mail που στάλθηκε απο Έλληνα Ομογενή στην Υπ. Εξωτ. Ντόρα Μπακογιάννη.

Τορόντο, 29 Δεκεμβρίου 2008 
 
Προς την
Αξιότιμον κυρία Θεοδώρα Μπακογιάννη
Υπουργόν Εξωτερικών Υποθέσεων της Ελλάδος                     
Αθήναι – Ελλάς
 
Αγαπητή κυρία Υπουργέ,
 
Οι Σκοπιανοί, για μια ακόμα φορά, προπαγανδίζουν το Ιερόν όνομα της Μακεδονίας μας, ως δική τους κληρονομιά, σε μία διαφήμιση του CNN, την οποία μπορείτε να δείτε στο http://www.macedonia-timeless.com/.
 
Όπως γνωρίζετε, θάλασσα δεν έχουν, και επίσης, βάσει της ενδιάμεσης συμφωνίας του 1995, δεν μπορούν να χρησιμοποιούν Ελληνικά σύμβολα ωσάν δικά τους.
Γενικώς, πρόκειται για ένα σύνολον ανθρώπων το οποίο προσπαθεί να αυτο-προδιορισθεί βασιζόμενο σε στοιχεία τα οποία έχουν «δημιουργηθεί» από τούς ηγέτες του, κατά την διαχρονική πορεία τους, και σε αυτά τα οποία «κλέβουν» από τους άλλους. Αυτό οι Σκοπιανοί δεν το καταλαβαίνουν, και έτσι, ελλείψει ηθικών Αρχών και Υπερηφάνειας, ψεύδονται ασυστόλως και προς την διεθνή κοινότητα και στα ίδια τα παιδιά τους, όπως δείχνει η εν λόγω διαφήμιση. Αυτή η παθητική μας συμπεριφορά, εάν συνεχισθεί, θα αποβεί και πάλι, εις βάρος μας!
 
Αυτό το καταλαβαίνω ακόμη κι’ εγώ που δεν είμαι υπουργός εξωτερικών. Εσείς που είσθε, θα πρέπει όχι μόνο να το καταλάβετε, αλλά και να αντιδράσετε αμέσως, με όποιον τρόπο νομίζετε οτι θα είναι πιο αποτελεσματικός.  Εγώ, που δεν έχω την δική σας εμπειρία, θα συνιστούσα (ως απλώς πολίτης) το να σταματήσει η ήπια πολιτική την οποία έχετε ακολουθήσει μέχρι τώρα, και να τους διαμηνύσετε, ορθά κοφτά, ότι το όνομα «Μακεδονία» δεν τους ανήκει, τελεία και παύλα!
Ο πατέρας σας, όταν ήταν Πρωθυπουργός της Ελλάδος, έκανε το μέγα λάθος, να δεχθεί το «πρώην Γιουγκοσλαυϊκή Δημοκρατία της Μακεδονίας», καίτοι αυτό  το σύνθετον όνομα εξέφευγε από την απόφαση των πολιτικών αρχηγών, αφού περιείχε τον όρο «Μακεδονία». Εσείς, όχι μόνο δεν το διορθώσατε, αλλά αποδεχθήκατε το «Μακεδονία» και πλέον, διαπραγματεύεσθε το πρόθεμα (Βόρεια, Άνω, Νέα και πέρα δώθε)! Ντροπή! που να πάρει η οργή! Τι είδους υπερήφανη Ελληνίδα, και δη Κρητικιά, είσθε! Στο κάτω-κάτω της γραφής, χρωστάμε σε κανένα;

Καλώς εχόντων των πραγμάτων, και υπό τον όρο οτι θα υπάρχει συγκροτημένη και σταθερή Ελληνική κυβέρνηση, οι διαπραγματεύσεις με τους Σκοπιανούς θα αρχίσουν και πάλι. Τώρα πια, είναι η σειρά σας να πείτε σε όλους αυτούς, αλλά και σε όλους τους άλλους, ότι το «Μακεδονία» δεν τους ανήκει, διότι και σημαίνει Ελλάδα και είναι δική μας και μόνο κληρονομιά, ως δικό μας πολιτιστικό και όχι μόνο δημιούργημα.
Κάνετέ το αυτό, κυρία Υπουργέ, και ευχαρίστως, να σας δω και ως Πρωθυπουργό της Ελλάδος, συμβάλλοντας σε αυτό με την ψήφο που θα μου δώσετε, και όχι μόνο!
 
Μετά τιμής,
 
Κωνσταντίνος Ζυγούρης,

Τορόντο, Καναδάς

Related posts:

Comments

your articles are interesting and so useful for me. Thank you for sharing great information.So Lucky That I found your blog and great articles. I will come to your blog often for finding new great article from your blog. Thank you