Γράμμα προς την Υπ. Εξ. Ντόρα Μπακογιάννη απο τις Παμμακεδονικές Οργανώσεις σχετικά με την διαφημιστική καμπάνια της π.Γ.Δ.Μ στο CNN

 

 

 

 

23 Ιανουαρίου 2008

 

Προς κυρία Θεοδώρα Μπακογιάννη

          Υπουργό Εξωτερικών

 

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

 

            Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια και ανησυχία του απόδημου Ελληνισμού για τη νέα προκλητική και ανιστόρητη διαφημιστική καμπάνια της π.Γ.Δ.Μ. στο διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο του C.N.N.

            Η υφαρπαγή της πολιτιστικής μας ταυτότητας και η αξιοποίηση και προβολή των διαχρονικών και παγκοσμίως γνωστών ελληνικών συμβόλων και  αρχαιολογικών ευρημάτων δείχνει την πρόθεση και τακτική της γειτονικής χώρας να κλιμακώσει την προπαγάνδα της σε διεθνές επίπεδο.

            Η νέα θλιβερή διαφημιστική τους καμπάνια εισβάλλει στα σπίτια εκατομμυρίων ανθρώπων ανά την υφήλιο διαστρεβλώνοντας την ιστορική αλήθεια. Ιδιαιτέρως δε επηρεάζει τα νεαρά άτομα που αγνοούν την ιστορία και φυσικά τους νεωτέρους εκπροσώπους του Ελληνισμού στο εξωτερικό στους οποίους δημιουργείται σύγχυση και αμφιβολία ως προς τις ρίζες τους.

            Η συνεχής σκλήρυνση των θέσεών της προσθέτοντας στην διεκδίκηση του ονόματος της Μακεδονίας ζητήματα «Μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας» καθώς και οι αλυτρωτικές της προθέσεις τις οποίες δεν διστάζει να ανακοινώσει ευθαρσώς στην αντίστοιχη ιστοσελίδα της διαφημιστικής τους καμπάνιας δεν επιτρέπουν άλλα περιθώρια ανοχής από την ελληνική πλευρά.

 

            Κυρία Υπουργέ,

η έννοια «έθνος» περικλείει και συμβολίζει αρχέτυπα συλλογικού ευσυνείδητου και αποδεκτές αξίες που σμίλεψαν αιώνες της ιστορίας της ανθρωπότητας. Είναι αδιανόητο να αδιαφορούμε, να αγνοούμε και να αφήνουμε αναπάντητη την επιχειρούμενη υφαρπαγή της εθνικής μας ταυτότητας και πολιτισμού από την π.Γ.Δ.Μ.

            Ο απανταχού Ελληνισμός απαιτεί την αποδέσμευση της Ελλάδας από την πρόθεσή της για εξεύρεση «σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό» και πάγωμα κάθε σχετικής διαπραγμάτευσης μέχρι η γείτονα χώρα να συμμορφωθεί με τις επιταγές του διεθνούς δικαίου και να εγκαταλείψει τις προπαγανδιστικές της τακτικές και αλυτρωτικές βλέψεις.

           

Με εκτίμηση,

 

Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής-Νίνα Γκατζούλη, Ύπατη Πρόεδρος

Παμμακεδονική Ένωση Αυστραλίας-Δημήτρης Μηνάς, Πρόεδρος

Παμμακεδονική Ένωση Καναδά-Χαράλαμπος Μουτουσίδης, Πρόεδρος

Παμμακεδονική Ένωση Ευρώπης-Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Τσορμπατζόγλου, Πρόεδρος

Μακεδονικά Τμήματα Αφρικής-Δημήτριος Βουγιουκλής, πρώην Πρόεδρος

 

Κοινοποίηση: Στο Ελληνικό Κοινοβούλιο

                       Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Related posts:

Comments
ad says:

Συμμόρφωση της Διοίκησης προς τις δικαστικές αποφάσεις

ΥΠΕΣ
Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2008
Ο Υπουργός Εσωτερικών Καθηγητής κ. Προκόπης Παυλόπουλος υπέγραψε εγκύκλιο με θέμα: «Συμμόρφωση της Διοίκησης προς τις δικαστικές αποφάσεις». Η εγκύκλιος εστάλη προς τις Διευθύνσεις Διοικητικού όλων των Υπουργείων και όλων των Γενικών και Ειδικών Γραμματειών των Υπουργείων, όλες τις Περιφέρειες και όλες τις Ανεξάρτητες Αρχές.
Το πλήρες κείμενο της εγκυκλίου έχει ως εξής:
Θέμα: «Συμμόρφωση της Διοίκησης προς τις δικαστικές αποφάσεις»
Το Υπουργείο Εσωτερικών, με αφορμή το πρακτικό Συνεδριάσεως (αρ. πρ.26/2007) του Τριμελούς Συμβουλίου για τον έλεγχο της συμμόρφωσης της Διοίκησης σε αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και των Διοικητικών Δικαστηρίων, απέστειλε την αρ. πρωτ. ΔΟΑ/Φ.Ο1/οικ.22133/23-8-2008 εγκύκλιο προς όλες τις Υπηρεσίες και τους φορείς της Δημόσιας Διοίκησης, επισημαίνοντας την υποχρέωση τους για πλήρη και έγκαιρη συμμόρφωση στις δικαστικές αποφάσεις που παράγουν υποχρέωση συμμόρφωσης ή είναι εκτελεστές κατά τις οικείες δικονομικές διατάξεις και τους όρους που κάθε απόφαση τάσσει.
Μετά την έκδοση και αποστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών νεότερου πρακτικού Συνεδριάσεως (αρ. πρ.74/2008) του Τριμελούς Συμβουλίου του Συμβουλίου της Επικρατείας, στο οποίο διαπιστώνεται για ορισμένες υπηρεσίες συνεχιζόμενη παράλειψη ή αδικαιολόγητη καθυστέρηση συμμόρφωσης ή πλημμελής συμμόρφωση της Διοίκησης σε ακυρωτικές αποφάσεις Διοικητικών Δικαστηρίων, σας υπενθυμίζουμε εκ νέου την υποχρέωσή σας για πλήρη συμμόρφωση προς τις δικαστικές αποφάσεις και έγκαιρη εκτέλεσή τους.
Επισημαίνεται ότι η υποχρέωση της Διοίκησης για συμμόρφωση προς τις εν λόγω αποφάσεις αφενός αποτελεί Συνταγματική επιταγή (άρθρο 95 παρ. 5 του Συντάγματος) και αφετέρου ορίζεται από τις διατάξεις του άρθρου 1 του νόμου 3086/2002.
….. κλπ κλπ

Κύριε Προκόπη Παυλόπουλε,

Επειδή έχουμε χορτάσει στα παχιά λόγια σας, παρακαλώ πολύ εξηγήστε στον ελληνικό λαό, γιατί μέχρι σήμερα η Υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη δεν έχει εφαρμόσει τις εναντίον της εκδοθείσες ακυρωτικές αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας υπ’ αριθ. 2023/2003, 73/2005, 3554/2006, 3555/2005, 2307/2008 και 2308/2008;

Μήπως η εγκύκλιος δεν αφορά τις παρανομίες που διαπράττουν τα επιφανή στελέχη της Νέας Δημοκρατίας;
Και στην περίπτωση αυτή γιατί μας ζαλίζετε με τις επαναλαμβανόμενες κοροϊδίες σας;

Αφού με τον τσαμπουκά οι Υπουργοί σας δεν εφαρμόζουν δυσμενείς γι’ αυτούς ακυρωτικές αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας!