Αρνήθηκαν στον κ. Βιτάλη, αστυνομική συνδρομή στην αναζήτηση του Βασίλη Γκλιγκόριεβιτς

 

Macedonian News

Αρνήθηκε στον εκπρόσωπο Τύπου της Δημοκρατικής Αναγέννησης η ελληνική κυβέρνηση, να του παράσχει αστυνομική συνδρομή, για να ζητήσει από την σκοπιανή αστυνομία πληροφορίες για τον Βασίλη Γκλιγκόριεβιτς.

Αρνήθηκε η Ελληνική Αστυνομία στον εκπρόσωπο Τύπου της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Σταύρο Βιτάλη, να του παράσχει συνδρομή, έτσι ώστε να ζητήσει από τους σκοπιανούς αστυνομικούς πληροφορίες για τον εδώ και μερικές ημέρες «εξαφανισμένο» διανοούμενο Βασίλη Γκλιγκόριεβιτς.

Συγκεκριμένα: Με εντολή του Προέδρου της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Στέλιου Παπαθεμελή, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος κ. Βιτάλης, μετέβη το πρωί του Σαββάτου 31 Ιανουαρίου, στο συνοριακό αστυνομικό φυλάκιο με τα Σκόπια στους Ευζώνους του Κιλκίς, με σκοπό να εισέλθει στη γειτονική χώρα για αναζήτηση του «εξαφανισθέντος» εδώ και μερικές μέρες σκοπιανού διανοούμενου Βασίλη Γκλιγκόριεβιτς.

Για να υποβάλλει το αίτημα στους σκοπιανούς αστυνομικούς, ο κ. Βιτάλης ζήτησε από την Ελληνική Αστυνομία, να του παρασχεθεί αστυνομική συνοδεία, μέχρι το φυλάκιο των σκοπιανών, για να υποβάλλει το αίτημά του αφενός, και να του εγγυηθούν οι αρχές ασφαλείας του γειτονικού κρατιδίου, ασφαλή μετάβαση στις φυλακές των Σκοπίων ή όπου αλλού βρίσκεται ο Βασίλη Γκλιγκορίεβιτς αφετέρου.

Παρόλο ότι ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο της Δ.Α. η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, για το αίτημα να συνοδευθεί ο κ. Βιτάλης για την προσωπική του ασφάλεια από Έλληνα αστυνομικό, τα μερικές εκατοντάδες μέτρα που χωρίζουν την ελληνική από την σκοπιανή αστυνομία, όπου και θα υποβάλλονταν το αίτημα, η ελληνική αστυνομία, κατ’ εντολή προφανώς της κυβέρνησης, αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα. Με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η κατάθεση του αιτήματος, και η υπόθεση της εξαφάνισης του Βασίλη Γκλιγκόριεβιτς που ως γνωστό διώκεται για προσβολή του «μακεδονισμού», να συνεχίζει να καλύπτεται τόσο από τη σιωπή των σκοπιανών, όσο και από την αβουλία της ελληνικής κυβέρνησης, να ζητήσει εξηγήσεις.

Να υπενθυμίσουμε εδώ, πως ο «εξαφανισθείς» σκοπιανός διανοούμενος, εδώ και καιρό υποστήριζε την ιστορική αλήθεια και το αυτονόητο, πως οι σκοπιανοί δηλαδή είναι σλάβοι. Για τον Βασίλη Γκριγκορίεβιτς έχει ξεκινήσει ένα κίνημα αλληλεγγύης του στην Ελλάδα, και στο πλαίσιο αυτό ο Πρόεδρος της Δ.Α. κ. Παπαθεμελής, αποφάσισε να στείλει σε αποστολή διερεύνησης της υπόθεσης, τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, κ. Σταύρο Βιτάλη.

Η Δημοκρατική Αναγέννηση οφείλει να εκφράσει τα δημόσια ευχαριστήριά της στις γυναίκες και του άνδρες του συνοριακού αστυνομικού τμήματος των Ευζώνων, τους απλούς μαχόμενους αστυνομικούς, για την θερμή τους ανταπόκριση στο αίτημα του κόμματος για αστυνομική συνδρομή. Μια ανταπόκριση που θυμίζει σε όλους μας πως ο λαός αυτού του τόπου, παραμένει ακόμη πολύ πιο μπροστά από τις ηγεσίες του. Και αποδεικνύει πως το πρόβλημα της χώρας μας με τα Σκόπια, δεν βρίσκεται στο γειτονικό κρατίδιο, αλλά εδώ, στην καρδιά του αθηνοκεντρικού κράτους.

Related posts:

Comments