Ευ. Μεϊμαράκης: Η ΠΓΔΜ να εγκαταλείψει την αδιαλλαξία

Ευ. Μεϊμαράκης: Η ΠΓΔΜ να εγκαταλείψει την αδιαλλαξία
Φεβρουαρίου 2009 16:59
Να προσεγγίσει το ζήτημα του ονόματος ευέλικτα και εποικοδομητικά, εγκαταλείποντας την αδιαλλαξία της, κάλεσε για άλλη μία φορά την ΠΓΔΜ ο υπουργός Άμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, από το Βελιγράδι.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με το Σέρβο ομόλογό του Ντράγκαν Σουτάνοβατς, επισήμανε τη «σταθερή πολιτική της χώρας μας για την επίτευξη οριστικής επίλυσης του προβλήματος της ονομασίας μέσω μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης» και πρόσθεσε: «Θέλω να ξέρετε ότι η χώρα μου έχει αποδείξει εμπράκτως την καλή της θέληση. Εμείς έχουμε κάνει τα βήματα που μας αναλογούν. Περιμένουμε και από την άλλη πλευρά να εγκαταλείψει τη συνεχιζόμενη αδιάλλακτη στάση της και να προσεγγίσει το ευαίσθητο αυτό ζήτημα, το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής, με ευελιξία και εποικοδομητικό κλίμα».

Στη συνάντηση των δύο ανδρών συζητήθηκαν η διεθνής και περιφερειακή ασφάλεια, η ευρωατλαντική προοπτική της Σερβίας, καθώς και θέματα διμερούς στρατιωτικής και αμυντικής συνεργασίας.

Αναφερόμενος στην ευρωατλαντική προοπτική της Σερβίας, ο Έλληνας υπουργός τόνισε και πάλι πως η χώρα τη στηρίζει με θέρμη, ενώ για το Κόσοβο υπογράμμισε την ανάγκη να εξευρεθεί «μια ισορροπημένη λύση, η οποία θα διασφαλίζει τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης».

Από την πλευρά του, ο Σέρβος υπουργός Άμυνας επιβεβαίωσε ότι η συνεργασία των δυο χωρών σε αμυντικά ζητήματα είναι άψογη και σημείωσε ότι έλαβε τη διαβεβαίωση από τον κ. Μεϊμαράκη ότι, η Ελλάδα δεν θα μειώσει τον αριθμό των στρατιωτών της που υπηρετούν στη σύνθεση της KFOR, στο Κόσοβο. Αυτό, ανέφερε, είναι σημαντικό για τους Σέρβους που διαβιούν εκεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments are closed.