Επίθεση σε Έλληνες στα Σκόπια

Επίθεση σε Έλληνες στα Σκόπια
Δευτέρα, 02.03.09

Επίθεση με πέτρες δέχτηκαν Θεσσαλονικείς εκδρομείς, από Σκοπιανούς στο κέντρο της Ωχρίδας.

Ομάδα 20 νεαρών της γειτονικής χώρας, έγραψαν με κόκκινη μπογιά, ανθελληνικά συνθήματα σε Ελληνικό λεωφορείο που ήταν σταθμευμένο στο κέντρο της πόλης. Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα συνθήματα ήταν «Μακεδονία», «Ενωμένη Μακεδονία» και «Μέγας Αλέξανδρος».

Όταν εμφανίστηκαν οι Έλληνες εκδρομείς τους πέταξαν πέτρες, προκαλώντας φθορές στα παράθυρα του οχήματος και τραυματίζοντας ένα άτομο.

Η Σκοπιανή αστυνομία καθάρισε τα συνθήματα από το λεωφορείο και περιπολικό συνόδευσε τους εκδρομείς στα σύνορα.

Σύμφωνα με τις αναφορές τοπικών μέσων ενημέρωσης, το γεγονός καταδίκασαν αρκετοί κάτοικοι της Οχρίδας, οι οποίοι σημείωσαν ότι τέτοιες ενέργειες «δυσφημούν την τουριστική εικόνα της παραλίμνιας πόλης», η οποία συγκεντρώνει τους περισσότερους τουρίστες στη χώρα.

Για το συμβάν ενημερώθηκε το Ελληνικό γραφείο διασύνδεσης στα Σκόπια.

Έντονη καταδίκη από το ΥΠΕΞ

Την έντονη καταδίκη του ελληνικού υπουργείου εξωτερικών για «το επεισόδιο οργανωμένης επίθεσης» εξέφρασε ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Όπως ανέφερε «τέτοιες πράξεις, που δυστυχώς πλήττουν την επικοινωνία μεταξύ λαών, είναι το ορατό αποτέλεσμα του εθνικισμού και της στρεφόμενης κατά της Ελλάδας μισαλλοδοξίας, που συνειδητά καλλιεργούνται τον τελευταίο καιρό στα Σκόπια».

Ο κ. Κουμουτσάκος ζήτησε, τέλος, από τις αρχές της γειτονικής χώρας να προστατεύουν τους έλληνες επισκέπτες αλλά και τη σύλληψη και τιμωρία των ενόχων.

City 99,5, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Related posts:

Comments are closed.